Brian Mast ve Medea Benjamin Arasında Gerilim: "Teröristleri Öldürmek Diplomatik Bir Yöntemdir" Tartışması

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Brian Mast, savaş karşıtı bir sivil toplum kuruluşu olan Code Pink'in kurucularından Medea Benjamin'e, Filistinlileri öldürmenin "en iyi diplomasi" yolu olduğunu söyleyerek büyük tartışmalara yol açtı.

28.06.2024-13:00 - (Son Güncelleme: 28.06.2024-17:43) Brian Mast ve Medea Benjamin Arasında Gerilim: "Teröristleri Öldürmek Diplomatik Bir Yöntemdir" Tartışması

Cumhuriyetçi Parti üyesi Mast, bu açıklamasını X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaştığı bir video ile duyurdu. Söz konusu video, kongre binasında gerçekleşen bir diyaloğu içeriyor ve 56 saniye uzunluğunda.

Mast, video paylaşımında "Teröristleri öldürmek mevcut en iyi diplomatik taktiktir. Önce Amerika" ifadesini kullanarak, Filistinli teröristleri öldürmenin en iyi diplomasi yolu olduğunu savundu. Diyalog sırasında Mast, Benjamin'e hitaben "En iyi diplomasi Filistinli teröristleri öldürmektir." dedi. Bu sırada Benjamin, savaş karşıtı tutumunu dile getirerek "Ben öldürmeye inanmıyorum, birbirinizi öldürmeyi bırakın." şeklinde yanıt verdi.

Mast, konuşmasında İsraillilerin Filistinli teröristleri öldürmesinin terörizme karşı en etkili diplomatik yöntem olduğunu vurguladı. "İsrailliler, teröristleri özellikle de Filistinli teröristleri öldürüyor. Bu, bir teröriste karşı elimizdeki en iyi diplomasi yollarından biri." diye konuşan Mast, Benjamin'in "Sen de uzuvlarını kaybetmişsin. (Gazze'de) Ayakları, kolları olmayan çocukları gördün. Hamas'ın sorumlusu onlar mıydı?" sorusuna doğrudan bir yanıt vermedi.


ABD'li Kongre Üyesi Brian Mast'tan Tepki Çeken Açıklama

Brian Mast, siyasete girmeden önce ABD ordusunda askerlik yapmış ve Afganistan'da görev yaparken iki bacağını kaybetmiş bir isim. Kendi internet sayfasında, bir süre İsrail ordusu için gönüllü olarak çalıştığı bilgisi yer alıyor. Mast, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten 6 gün sonra Kongre binasında İsrail ordusunun üniformasıyla görüntülenmişti. Bu davranışı, Filistin asıllı Demokrat Parti Temsilcisi Rashida Tlaib'in 10 Ekim'de Kongre binasının dışında Filistin bayrağı açmasına bir tepki olarak gerçekleştirdiğini ifade etmişti. Mast, etrafındaki gazetecilere "Tlaib'in bayrağı varsa, benim de üniformam var." diyerek duruşunu net bir şekilde ortaya koymuştu.

Mast'ın bu açıklamaları ve davranışları, Amerikan kamuoyunda ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok kişi, Mast'ın savaş yanlısı ve provokatif söylemlerini eleştirirken, bazıları da İsrail'e olan güçlü desteğini ve terörizmle mücadeledeki kararlılığını övdü. Bu tartışmalar, ABD'de Filistin-İsrail çatışmasıyla ilgili derin ve karmaşık duyguları bir kez daha gündeme taşıdı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal