Brezilyalı yıldız takımından ayrılıyor: Sezon sonunda Süper Lig’e gelecek

Sezon sonunda takımı Liverpool’dan ayrılacak olan Brezilyalı futbolcu Roberto Firmino için Galatasaray’ın devrede olduğu iddia edildi.

05.05.2023-12:54 - (Son Güncelleme: 05.05.2023-17:25)

Sezon başından bu yana yaptığı yıldız transferler sayesinde şampiyonluğun bir numaralı adayı olan Galatasaray, gelecek sezonun kadro planlamasına şimdiden başladı. Pek çok ismi radarına alan sarı kırmızılı ekibin transfer listesinin ilk sırasında bonservisi elinde olan futbolculardan Brezilyalı forvet Roberto Firmino’nun olduğu iddia edildi. 

Icardi’nin alternatifi Firmino

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool’da bu sezon fazla forma şansı bulamayan 31 yaşındaki forvet oyuncusu Robert Firmino, sezon sonunda kırmızılardan ayrılacak. İspanyol basını ise yıldız oyuncunun sonraki adresinin Türkiye olacağını iddia etti. 

Bonservisinin elinde olması sebebiyle pek çok Avrupa kulübü tarafından izlenen Firmino’nun takıma katılması için Erden Timur’un bizzat devreye gireceği ifade edildi. Cimbom, Mauro Icardi’nin olası ayrılığı durumunda forvet hattını Roberto Firmino ile güçlendirmeye çalışacak. Ancak Brezilyalı oyuncunun yüksek maaş talebi görüşmelerde tıkanmaya sebep olabilir.

Roberto Firmino

Kloop’a rağmen ayrılacak

Liverpool’un Alman teknik direktörü Jürgen Kloop, Firmino’yu takımda tutmak için çok sayıda görüşme yaptıklarını ancak oyuncunun daha fazla forma şansı bulabileceği bir takıma gitmek istediğini belirtti.

Liverpool ile 33 maça çıktı

Bu sezon İngiliz ekibiyle 33 maçın 17’sinde ilk 11’de oynayan Robert Firmino, şu ana kadar 11 gol ve 5 asistlik bir performans ortaya koydu.

Barcelona’nın da listesinde

Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’ya göre, Inigo Martinez ve İlkay Gündoğan’ı kadrosuna katmaya çok yakın olan Barcelona, forvet hattına Roberto Firmino’yu da dahil etmek istiyor. Firmino henüz herhangi bir takımla anlaşmaya varmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal