Brezilya’dan X’e erişim engeli kararı: VPN kullananlara günlük 8 bin 874 dolar ceza

Brezilya Yüksek Mahkemesi, sosyal medya platformu X’e ülke genelinde erişim engeli getirilmesine karar verdi. Mahkeme X’e VPN ile giren kişilere de günlük 8 bin 874 dolar para cezası verileceğini bildirdi.

31.08.2024-09:29 - (Son Güncelleme: 31.08.2024-09:29) Brezilya’dan X’e erişim engeli kararı: VPN kullananlara günlük 8 bin 874 dolar ceza

Brezilya Yüksek Mahkemesi, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in (eski adıyla Twitter) ülkede derhal askıya alınmasını emretti. Bu karar, Elon Musk'ın Brezilya'da platform için yasal bir temsilci belirlemeyi reddetmesi üzerine alındı.

X’e tanınan 24 saatlik süre doldu

Geçtiğimiz Çarşamba günü Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi Bakanı Alexandre de Moraes, Musk'a Brezilya'da yasal bir X/Twitter temsilcisi ataması için 24 saatlik bir süre tanımıştı. Ancak, Musk'ın bu talebe uymaması sonucu Yüksek Mahkeme, platformun askıya alınması kararı verdi.

Brezilya’dan X’e erişim engeli kararı: VPN kullananlara günlük 8 bin 874 dolar ceza

Ayrıca, Brezilya Yüksek Mahkemesi, Twitter/X'e erişim sağlamak için VPN kullanan kişilere günlük 8.874 dolara kadar para cezası verileceğini de duyurdu. Bu kararlar, Musk'ın Brezilya'daki ofisi kapatmasının ve yanlış bilgi yaydığı iddia edilen bazı hesapların kaldırılmasına yönelik mahkeme kararlarını protesto etmesinin ardından geldi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal