Böyle bir lezzet yok! Poğaça yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tadı damağınızda kalacak 3-2-1 poğaça tarifi

Kolaylığı ile bilinen 3-2-1 poğaçası halk arasında en sık kullanılan tarif haline geldi. Yapımının kolaylığının yanı sıra lezzeti ise herkes tarafından beğeni görmektedir. Tadı damağınıza kalacak nefis lezzetli 3-2-1 poğaça tarifi sizlerle. 3-2-1 poğaça nasıl yapılır, 3-2-1 poğaça malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

23.06.2022-05:10 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-05:10) Böyle bir lezzet yok! Poğaça yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tadı damağınızda kalacak 3-2-1 poğaça tarifi

Çayların yanında ve kahvaltılarda artık tercihiniz bu poğaça olacaktır. Kısa sürede az malzemeli ile poğaça yapmak artık mümkün. 3-2-1 poğaça tarifi ve hazırlanışı ile yoğun ilgi gördü. İç harcı size kalmış olan bu lezzetli poğaça için kollar sıvandı. 3-2-1 poğaça tarifi ve hazırlanışı hakkında detaylar haberimizde

3-2-1 poğaça tarif malzemeleri

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

4,5 su bardağı un

3 paket kabartma tozu

İçi için kaşar peyniri

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pekmez

Yarım çay bardağı kadar su

Susam

3-2-1 poğaça tarifi

3-2-1 poğaça hazırlanışı

Derin bir kanın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve tuz alınarak karıştırılır. 2 su bardağı un, 3 paket kabartma tozu eklenerek birbirine harmanlanana kadar iyice karıştırmaya devam edilir. Kontrollü un ekleme işlemin başlanarak 4-5 su bardağı tahminen konulmaktadır. Hamurun kıvamı sert olmamalıdır tam tersi kulak meme kıvamında olması gerekir. 1-2 dakika boyunca hamur yoğurma işlemi yapılırken üzerine bir bez örterek 10-15 dakika kabarması için dinlendirmeye alınır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınarak içerisine belirlediğiniz iç harcı koyarak elimizde yuvarlıyoruz. Bütün hamura şekil verme işlemi yapıldıktan sonra bir kaseye 2 yemek kaşığı pekmezi alarak su katılmasıyla akışkan kıvam elde edilir. Poğaçalar öncelikle pekmeze sonrasında ise susama bulanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kontrollü şekilde pişirilmeye bırakılır. Afiyet olsun! 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal