Bottarga Nedir? Bottarga Nasıl Yapılır? Bottarga (Kefal Havyarı) Tarifi

Akdeniz'e özgü bir yemek olan Bottarga, MasterChef Türkiye yarışma programında gündeme geldi. Peki, birçok kişi tarafından araştırılmaya başlanan bottarga nedir? Bottarga nasıl yapılır? İşte bottarga tarifi…

12.10.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-09:43) Bottarga Nedir? Bottarga Nasıl Yapılır? Bottarga (Kefal Havyarı) Tarifi

Bottarga, gri kefal ya da yüzgeçli orkinosun tuzlanmış ve iyileştirilmiş balık yumurtasıdır. Son derece tuzlu olan bottarganın en bilinen hali Akdeniz çevresinde üretilmektedir. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye de gündeme gelen bottargayı birçok kişi araştırmaya başladı. Bizde sizin için bottarga tarifini derledik. İşte botatarga için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

  • Dişi kefal balığı yumurtası
  • Tuz

Dışı için

  • Balmumu

NASIL YAPILIR?

Yumurtaların içerisinde yer aldığı kese çıkartılarak soğuk su ile güzelce yıkanır ve yarım saat kadar tuzda bekletilir. Daha sonra tekrar yıkanıp kurutulması gerekir. Kesenin içerisinde bulunan yumurtalar tuza bulanır. Bu işlemin 3-4 kez tekrar edilmesi gerekir.

Keseler 3 ila 4 gün arasında güneşte bekletilir. Yumurtalar kahverengi dönmüşse hazır demektir.  Daha sonra sıcak balmumuna batırılır ve üzerinde oluşan kabuğun donması beklenir. Yenme sırasında ise dilimlenir ve çevresindeki balmumu kabuğunu temizlenir.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal