Afrodizyak etkisi olduğu için çok tüketilmemesi gereken bottarga, keskin ve hoş bir kokuya sahip. Pastırma gibi ince dilimlenerek veya renedelenerek atıştırmalık olarak tüketilebiliyor. Pişirmeden tüketilebilen bu kefal havyarı ile, sofranıza farklı meze yapabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla yapılışı...
MALZEMELER
Dişi kefal balığı yumurtası
Blini ekmeği
Ekşi krema
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Kefal balığının yumurtaları içinde bulunduğu keseden dikkatlice çıkarılır. Üstündeki kandan kurtulmak için soğuk su ile güzelce yıkanır ve 30 dakika kadar tuzda bekletilir ve sonra su ile tekrar yıkayıp, kurutulur. Ardından parmakla kesenin içindeki yumurtalar zedelememeye özen gösterilerek ezilir ve tuza bulanır. Bu işlemi 3-4 kez yinelemek gerekir. Daha sonra keseler yassı şekilde kesilir ve 2-3 gün kadar güneşte kurutulur. Rüzgar gelecek bir yerde 3-4 gün asılı şekilde bekletilir.
Sineklerden korumak için tül ile kapatmak iyi bir çözüm olur. Yumurtalar kahverengi olduğunda yemek için hazır olur. Sıcak balmumuna kefal yumurtaları daldırılır ve oluşan kabuk donuncaya kadar bekletilir. Yeneceği zaman dilimlenir ve etrafındaki balmumu ayıklanarak atılır. Genelde limon ve zeytinyağı ile servis edilen bottarga, ekşi krem ve blini ekmeği ile servis edilebilir. Afiyet olsun!