Botoksun ilk kullanım alanları göz tembelliği (şaşılık), blefarospazm (göz kapaklarının belirli biçimlerde hareket edememesi) ve boyun eğriliği (servikal distoni) idi.
Genel bir yanılgı da, botoks’un yüzdeki kasları felç ettiğiyle alakalıdır. bu hal, aşırı miktarda botoks enjeksiyonu ile oluşsa da, hekimler, yalnızca sınırlı bir aktiviteye izin veren miktarları enjekte etmeye uğraşırlar.
botoks doğru uygulandığında bu alanda eğitim almamış insanlar tarafından enjeksiyonun yapıldığı fark edilemeyecektir.
Oldukça uygun fiyatla yapılan botoks uygulamalarında, botoks’un oldukça seyreltik uygulamalarının yapılabileceğini göz önünde bulundurmakta yarar var.
Enjeksiyondan ardından bazen kanama olabilir ve bu olağandır. kanayan yerleri sıkıca bastırıp basınç kullanarak kanamanın sonlandırılması mümkün olabilmektedir.
Eğer botoks işlemine karşın hastanın dilediği oranda bir iyileşme yoksa daha derin kırışıklıklar için iki ya da üç seans botoks tedavisi lazım olabilir.
Neticeler 3 ila 10 gün içinde ortaya çıkacaktır. uygulamadan önce fotoğraf çekilerek uygulamadan sonra çekilecek fotoğraflarla kıyaslama yapılması mümkün olabilir.