BOTAŞ, Temmuz tarifesini duyurdu: Doğal gaza zam geldi mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Temmuz ayına ait mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gaz ile elektrik üretimi amaçlı kullanılan gazın satışına ilişkin satış tarifesini duyurdu. Peki Temmuz’da doğal gaza zam gelecek mi? İşte yanıtı…

28.06.2024-12:19 - (Son Güncelleme: 28.06.2024-12:21) BOTAŞ, Temmuz tarifesini duyurdu: Doğal gaza zam geldi mi?

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, temmuz ayında doğal gaz fiyatları sabit kaldı. Mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı doğal gaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

BOTAŞ, Temmuz doğal gaz tarifesini duyurdu

İnternethaber’de yer alan habere göre; BOTAŞ, temmuz ayında konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine 1000 metreküp doğal gazı 4 bin 80 liradan satacak. Sanayi aboneleri için belirlenen fiyatlar ise, kademe 1'de 1000 metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira, kademe 2'de ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı doğal gaz tarifesi ise 1000 metreküp için 12 bin lira olarak duyuruldu.

BOTAŞ, Temmuz tarifesini duyurdu: Doğal gaza zam geldi mi?

Doğal gaz fiyatlarının aylık olarak hesaplandığına dikkat çekilen BOTAŞ açıklamasında, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesi yer aldı.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal