BOTAŞ açıkladı: Konutlarda kullanılan doğal gaza zam geldi

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konutlarda kullanılan doğal gaza bugünden itibaren yüzde 38 zam yapıldığını duyurdu.

01.08.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 01.08.2024-10:36) BOTAŞ açıkladı: Konutlarda kullanılan doğal gaza zam geldi

Doğal gaza 1 Ağustos’tan (Bugün) itibaren kallavi bir zam geldi. Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ağustos ayına ilişkin doğalgaz tarifelerini internet sitesinde yayımladı. Yeni tarife ile birlikte mesken ve sanayi abonelerinin yanı sıra elektrik üretim amaçlı doğalgaz kullanımı için de güncellenmiş fiyatlar belirlendi.

Doğal gaz fiyatlarına yüzde 38 zam geldi

NTV’de yer alan habere göre; 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek olan tarife değişikliklerine göre, konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 38 oranında bir artış gerçekleşti. Yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküpün altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışında kullandıkları doğalgazın satış fiyatı ise yüzde 33,1 oranında yükseldi.

BOTAŞ açıkladı: Konutlarda kullanılan doğal gaza zam geldi

Artış tüketiciye yüzde 24-25 civarında yansıyacak

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, doğalgaz fiyatlarındaki artışın tüketiciye yansımasının Türkiye genelinde yüzde 24-25 civarında olacağı belirtildi. Bu oran, devletin doğalgazda yüzde 60 sübvansiyon uygulaması sayesinde daha düşük seviyelerde tutuluyor.

Diğer yandan, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküpün üzerinde olan tüketicilerin kullandıkları doğalgazın satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Yeni tarifelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, özellikle mesken ve küçük ölçekli sanayi aboneleri, doğalgaz faturalarında önemli bir artışla karşı karşıya kalacak. Enerji Bakanlığı, vatandaşların bu zorlu süreci daha az etkilenerek atlatabilmesi için çeşitli önlemler üzerinde çalıştığını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal