Boşnak köftesi pleskavitsa nasıl yapılır? Özellikle de çocukların bayılarak yemeyi arzu ettiği köftelere bir yenisi, bir lezzetlisi daha geliyor. Yapımı da kolay olan bu pratik köfte ile birbirinden enfes atıştırmalık hazırlayacaksınız.
MALZEMELER
-
500 gramyağlı dana kıyma(tercihen zırh kıyması)
-
1 adet orta boysoğan(rendelenmiş)
-
1 çay kaşığıtuz
-
1 çay kaşığıkarabiber
-
1 dişsarımsak
-
2 yemek kaşığıekmek kırıntısı
-
2 yemek kaşığısu
-
1 yemek kaşığısıvı yağ
YAPILIŞI
Genişçe bir kaseye kıyma, soğan, tuz, karabiber, sarımsak, ekmek kırıntısı, 2 yemek kaşığı su ve sıvı yağ koyup tüm malzeme birbirine karışana kadar karıştırın. Hazırladığınız kıymalı karışımı 4 eşit parçaya bölün ve geniş, yuvarlak, dev bir köfte elde edin. Isıttığınız ve az miktarda sıvı yağ eklediğiniz tavaya köfteyi ekleyin ve arkalı, önlü kızarana dek pişirin. Yumuşacık bazlama ekmeğinin üzerine köfteyi ekleyip, dilim doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, yeşil biber ve tereyağıyla kavrulmuş patatesle birlikte servis edin. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin, şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.