Bosna Hersek'te Sel Felaketzesi Sonrası Evler Yeniden İnşa Edilecek

Bosna Hersek'te sel nedeniyle yıkılan evler, Merhamet Derneği ve TİKA'nın destekleriyle yeniden inşa edilecek.

08.10.2024-16:46 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-16:46) Bosna Hersek'te Sel Felaketzesi Sonrası Evler Yeniden İnşa Edilecek

Bosna Hersek'te Sel Felaketzesi ve Yeniden İnşa Çalışmaları

Bosna Hersek'te meydana gelen şiddetli yağışlar, büyük bir sel felaketi yaratarak pek çok evi yerle bir etti. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir kişinin daha cenazesinin bulunmasıyla 21'e yükseldi.

Yıkılan Evler Yeniden Yapılacak

Bölgedeki evlerin yeniden inşası, Bosna Hersek İslam Birliği ve Merhamet Derneği'nin öncülüğünde başlatılacak. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ise inşa edilecek olan evlerin kısmi tefrişatı için destek sağlayacak.

Merhamet Derneği'nden Açıklamalar

Merhamet Derneği Başkanı Kenan Vrbanjac, sel felaketinin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Konjic'teki Buturovic Polje'de evlerin inşa edilmesine kış gelmeden başlanacağını belirtti. Vrbanjac, inşaat için gereken fonun ayrıldığını ve hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım sürecine geçileceğini açıkladı.

İhtiyaçların Karşılanması ve Yardım Kampanyaları

Bosna Hersek İslam Birliği Sosyal Yardım Bürosu Başkanı İbrahim Malanovic, felaket sonrası bölge halkının her türlü ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba gösterdiklerini ve acil ihtiyaçların hızla ulaştırıldığını bildirdi. Malanovic ayrıca, selden etkilenenler için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Cuma namazı sonrası belirli yerlerde nakdi yardım toplanacaklarını belirten Malanovic, gerekli işbirlikleri ile ev inşasına katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Bosna Hersek'te şiddetli yağış sonucu meydana gelen ve can kayıplarına neden olan seller nedeniyle...

Bosna Hersek'te şiddetli yağış sonucu meydana gelen ve can kayıplarına neden olan seller nedeniyle yıkılan evler yeniden yapılacak. Merhamet Derneği Başkanı Kenan Vrbanjac, açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal