Bosna Hersek'te Engelli Bireyler için Kültürel Erişim Eğitimi Başladı

TÜBA'nın düzenlediği programa Avrupa'dan uzmanlar katılıyor. Proje, engelli bireylerin kültürel mirasa erişimini artırmayı hedefliyor.

22.10.2024-17:41 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-17:41) Bosna Hersek'te Engelli Bireyler için Kültürel Erişim Eğitimi Başladı

Engelli Bireyler için Kültürel Miras Eğitimi Bosna Hersek'te Başladı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da "Engelli Bireyler için Kültürel Mirasa Erişim Eğitim Programı"nı hayata geçirdi. Proje, engelli bireylerin kültürel mirasa erişimini artırmayı hedefliyor ve 5 Avrupa ülkesinden uzmanların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

TÜBA Başkanının Açıklamaları

Proje toplantılarına, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile birlikte Başkan Danışmanı Doç. Dr. Kevser Çınar ve Dr. Mürsel Doğrul da katıldı. Açılışta konuşan Şeker, erişilebilirliğin bir ayrıcalık olmadığının altını çizerek, bunun bir insan hakkı olmasını vurguladı. Ayrıca, eğitim süresince elde edilecek bilgilerin, engelli bireylerin kültürel içeriklere daha geniş bir erişim sağlaması amacıyla kendi kurumlarında uygulanacağını belirtti.

BMN ile İşbirliği

Balkan Müze Ağı (The Balkan Museum Network-BMN) bu eğitim programına ev sahipliği yapmakta. BMN Direktörü Aida Vezic, kurumlar ile yüksek öğretim kurumlarındaki öğrencilerin ve personelin işbirliğinin projede önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Vezic, bu sayede engelli bireylerin kültürel hayata katılımını sağlamak için ortak bir hedefe odaklandıklarını kaydetti.

Programın İçeriği

Programın ilk gününde, Anadolu Üniversitesi'nden Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diken ve ekibi, ayrıca Otizmli Bireyler İçin Eğitim ve Gelişim Desteği Derneği'ni (SOBE) temsil eden Dr. Ümit Savaş Taşkesen ile öğretmenler Şerife Küçükşantürk ve Cemre Gürel, eğitim kapsamında çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

25 Ekim tarihinde sona erecek olan eğitim programına, birçok ülkeden ilgili kurumların katılması ve katılımcıların kendi alanlarındaki deneyimlerini paylaşması bekleniyor.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen...

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Engelli Bireyler için Kültürel Mirasa Erişim Eğitim Programı" başladı. Programa TÜBA Başkanı Muzaffer Şeker de (ortada) katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal