Borçka Karagöl Tabiat Parkı, 600 Binden Fazla Ziyaretçi Ağırladı

Artvin'deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı, 600 binden fazla turisti heyecanla ağırladı.

15.10.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-12:07) Borçka Karagöl Tabiat Parkı, 600 Binden Fazla Ziyaretçi Ağırladı

Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na Yoğun İlgi

Artvin'in gözde turistik yerlerinden biri olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, bu sezon 600 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayarak dikkat çekti. Yerel ve uluslararası turistlerin akın ettiği park, 368 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

Sonbahar Renkleri Ziyaretçilerini Büyülüyor

İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğal cennet, sonbahar ile birlikte sarı, turuncu ve kırmızının tonlarını barındırarak eşsiz bir manzara sunuyor. Ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüş yaparken bu benzersiz doğanın tadını çıkarıyor.

Artvin Valisi'nin Hayranlığı

Artvin Valisi Turan Ergün, Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı ilk kez gezdiğini ve güzelliklerine hayran kaldığını ifade etti. "Geçen hafta Şavşat Karagöl'deydik. Şimdi de Borçka Karagöl'deyiz. Hepsi birbirinden güzel." diyerek, Artvin’in doğasının muhteşem olduğunu vurguladı.

Pandemi Öncesine Dönüş Hayali

Geçmiş yıllarda Borçka Karagöl'ün turistik ziyaretçi sayısının 1 milyon civarında olduğunu hatırlatan Ergün, "Bu yıl 600 bini geçti. İnşallah 1 milyon sayısını tekrar yakalarız." dedi.

Ziyaretçilerin Deneyimleri

Rize'den gelen ziyaretçi Fatma Demirkıran, "Sonbaharın güzelliklerini görmek istedik. İnsanlar burayı gezmeden, 'Tatil yaptım' demesin." şeklinde konuştu. Bursa'dan gelen Özlem Öztürk ise, "Ağustostan kasım ayına kadar gelip görülmesi gereken bir rota. Türkiye'den herkesin burayı görmesi gerekiyor." dedi.

Cennete Dönüşen Vatan

Bir diğer ziyaretçi Selda Yılmaz, "Vatanımız bir cennet, değerini bilmek ve korumak lazım." diyerek doğanın korunması gerektiğinin altını çizdi.

Artvin'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındaki Borçka Karagöl...

Artvin'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındaki Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı sezonda 600 binden fazla kişi ziyaret etti. Yeşilin yanı sıra sarı, turuncu ve kırmızının tonlarına bürünen doğanın göle yansımasıyla oluşan manzara ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal