Tatlılar arasında şüphesiz çikolatalı olanları bir adım öne çıkıyor. Bu çikolatalı tatlılardan birisi olan ağlayan kek tarifi son zamanlarda binlerce tatlı severin gündemini meşgul ediyor. Borcamda ağlayan kek tarifi nasıl yapılır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen için püf noktalarıyla ağlayan kek tarifini derledik.
Borcamda ağlayan kek tarifi
Ağlayan kek tarifi doğru yapıldığı zaman kadınları misafirleri tarafından övgü yağmuruna tutacak bir tariftir. Bu nedenle ağlayan kekin malzemeleri ve hazırlanışına özen gösterilmelidir.
İşte ağlayan kekin malzemeleri:
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı dolusu toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu süt
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1,5 su bardağı dolusu un
- 1 paket kabartma tozu
Kekin ıslatılması için;
- 2 su bardağı dolusu süt
Kekin sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı dolusu süt
Kekin üzeri için;
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı dolusu soğuk süt
Başlangıç için bir çırpma kabının içerisine toz şeker ve yumurtalar ilave edilir ve köpürene dek mikser yardımıyla çırpılır. Sonrasında hamurun oluşması için kekin kendisi için ayrılan diğer malzemeler kaba ilave edilir ve karıştırma işlemi sürdürülür. Hamur, şeklinin istenilen düzeye gelmesinin ardından altı yağlı olan bir borcama yayılacak şekilde dökülür. Sonrasında önceden ısıtılmış olan 170 derecelik bir fırına hazırlanan ağlayan kekin hamurunun bulunduğu borcam konulur. Yaklaşık 35 dakikalık pişme süresinin ardından fırından çıkarılan kekin üzerine kürdan yardımıyla ufak delikler açılır ve bu deliklerin içerisine yaklaşık iki bardak süt dökülür. Sonrasında kek soğumak üzere buzdolabına yerleştirilir. Kekin soğuması sürerken kremşanti hazırlanır. Kremşanti de tıpkı kek gibi dolaba gönderilerek soğutulur. Soğumuş olan kekin dolaptan çıkarılmasının ardından hazırlanan kremşanti de çıkarılır ve kekin üzerine eşit olarak dağıtılır. Sonrasında ise kekin sosunun yapımına geçilir. Süt ve çikolata sosu bir tencerede pişirilir ve soğutulmak üzere bir kenara konur. Sos soğuduktan sonra eşit olarak kekin üzerine dökülür ve bir kaç saatlik dinlenme işlemi başlatılır. Kekin dinlenmesinin ardından bir bıçak yardımıyla kekin dilimleme işlemi gerçekleştirilir ve servis yapılır.