Bomba kulis bilgisi: 40 milletvekiliyle yeni parti kuruluyor

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, "DEVA Partisi'nin, Gelecek Partisi'nin, Demokrat Parti'nin hatta İYİ Parti'den istifa eden bazı milletvekillerinin ve CHP'deki küskün milletvekillerinin de içerisinde olduğu bir merkez sağ parti kuracağız." sözlerini kullandı.

30.07.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 30.07.2024-09:42) Bomba kulis bilgisi: 40 milletvekiliyle yeni parti kuruluyor

Siyaset dünyasına yeni bir parti daha mı katılıyor? TV100'de Gürkan Hacır'ın sunduğu "Taksim Meydanı" programında, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, siyaset kulislerinde bomba etkisi yaratacak bir haber paylaştı.

Merkez sağda yeni bir arayış var

Sinan Burhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Eylül ayında Ankara'nın oldukça hareketli günler geçireceği görülüyor. Merkez sağda yeni bir arayış var. Dün, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Ali Babacan ile yemek yedi. Bu yemeğin ardından bazı medya organlarında, 'Cemal Enginyurt DEVA Partisi'ne mi katılıyor? DEVA Partisi grup mu kuracak?' gibi haberler çıktı.

Bomba kulis bilgisi: 40 milletvekiliyle yeni parti kuruluyor

40 milletvekili katılacak

Bugün Cemal Enginyurt'u aradım ve doğrudan sordum: 'Cemal Bey, DEVA Partisi'ne mi katılıyorsunuz?' Enginyurt, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı ve şunları söyledi: 'Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz daha büyük bir proje peşindeyiz. DEVA Partisi'nin, Gelecek Partisi'nin, Demokrat Parti'nin, hatta İYİ Parti'den istifa eden bazı milletvekillerinin ve CHP'deki küskün milletvekillerinin de dahil olacağı yeni bir merkez sağ parti kurma hazırlığındayız. Eylül ayında 40 milletvekilinin katılımıyla yeni bir merkez sağ parti kuracağız. Dolayısıyla DEVA Partisi'ne katılmam söz konusu değil.'"

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal