Bolu'da Manyetometre Cihazı ve Sismik Gözlemler

Bolu'da sismik gözlemler için yeni bir manyetometre cihazı kuruldu. Proje, Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı ile AFAD tarafından yürütülüyor.

15.10.2024-14:37 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-14:37) Bolu'da Manyetometre Cihazı ve Sismik Gözlemler

Bolu'da Sismik Gözlemlere Yeni Adım

Bolu, sismik gözlemler için yeni bir manyetometre cihazına ev sahipliği yapıyor. AFAD İl Müdürlüğü, bu gelişmeyi sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

Proje Hakkında

Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile AFAD arasında gerçekleştirilen "Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması" projesi çerçevesinde bu cihazın kurulumu gerçekleştirildi. Proje, iyonosferin kara tabanlı jeodezik yöntemler (GNSS) ve 2018 yılında uzaya fırlatılan Çin Sismo-Elektromanyetik Uydu'su (CSES) ile izlenmesini içeriyor. Ayrıca, elde edilen verilerin depremlerle bağlantısının araştırılması planlanıyor.

Manyetometre Cihazının Kurulumu

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından sağlanan manyetometre cihazı, Bolu'daki Musluklar köyüne kuruldu. Kurulum sırasında, AFAD Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Aktuğ ve AFAD İl Müdürü Ümit Doğan, istasyonu yerinde inceleyerek cihazın işlevselliği hakkında bilgi aldılar.

Uzmanlar, sistemin kurulumunu gerçekleştiren Çin ekibinden, manyetometrenin teknik detayları hakkında bilgi edinerek, projenin başarıya ulaşması için gerekli adımları değerlendirdiler.

Bolu'da sismik gözlemler için manyetometre cihazı kuruldu. Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı...

Bolu'da sismik gözlemler için manyetometre cihazı kuruldu. Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile AFAD Başkanlığı arasında yürütülen "Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması" projesi kapsamında iyonosferin hem karadan jeodezik yöntemler (GNSS) hem de 2018 yılında fırlatılan Çin Sismo-Elektromanyetik Uydusu (CSES) ile uzaydan izlenmesi ve elde edilen verilerin depremlerle ilişkisinin incelenmesi öngörülüyor. Proje kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti tarafından temin edilen manyetometre cihazı Musluklar köyüne kuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal