Bolu, Turizmde Rekor Kırıyor!

Bolu, 2023'ün ilk 9 ayında 1.7 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayarak doğa turizmine öncülük ediyor.

26.10.2024-11:09 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-11:09) Bolu, Turizmde Rekor Kırıyor!

Bolu, Ziyaretçi Sayısında Artış Gösterdi

Bolu, Yedigöller, Abant ve Gölcük gibi doğal güzellikleri ile 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam 1 milyon 739 bin 979 ziyaretçi tarafından tercih edildi.

Doğa Tutkunlarının Gözdesi

Bolu, %65’i ormanlarla kaplı olan ve dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen bir doğa harikasıdır. Yedigöller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü Milli Parkı, doğaseverlerin vazgeçilmez mekânları arasında yer alıyor. Bu doğal alanlar, 2023 yılı ocak-eylül döneminde büyük bir ziyaretçi akınına uğradı.

Turizm İyileştirmeleri Devam Ediyor

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Bolu'nun turizm potansiyelinin arttığını belirterek, her yıl ortalama 2 milyon ziyaretçi ağırladıklarını ifade etti. Gürsoy ayrıca, bu yılki ziyaretçi sayısının daha da artmasını hedeflediklerini vurguladı.

Kış ve Doğa Turizmi ile Büyümeyi Planlıyor

Gürsoy, “Sonbahar ve kış mevsimlerinde Bolu’yu ziyaret etmek için oldukça isabetli bir zaman. Bu yılki hedefimiz 2.5 milyon ziyaretçi ve 1.5 milyon konaklama sağlamak.” dedi. Ayrıca, şehirdeki ortalama geceleme sayısının 1,7 olduğunu ve bunun arttırmayı planladıklarını belirtti.

Gelecek Vizyonu

Bolu'nun turizmde ön plana çıkarılması için çeşitli stratejiler geliştirdiklerini kaydeden Gürsoy, gastronomi ve olta balıkçılığı gibi farklı turizm alanlarına da odaklanacaklarını ifade etti. 2025’te Bolu, turizm anlamında etkili bir döneme girecek!”

"Tabiatın kalbi" olarak adlandırılan, Yedigöller, Abant ve Gölcük gibi tabiat ve milli parkları bünyesinde barındıran Bolu'yu, 9 ayda 1 milyon 739 bin 979 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal