Bolu’ da öğrenmenin yaşı yok

Mudurnu Gençlik Merkezinde açılan bağlama kursu büyük ilgi gördü. Kursa katılım gösteren 15 öğrencinin yaşları 9 ila 64 arasında değişiyor.

13.08.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-16:02) Bolu’ da öğrenmenin yaşı yok

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Belediye hoparlöründen duyurusu yapılan kursa katılmak isteyenler, Gençlik Merkezine davet edildi. İlçede yaşayan çocukların ve gençlerin ilgi gösterdiği kursa, yaşı ilerlemiş bireyler de başvurdu. Başvuru sonrası açılan kursa katılan yaşı ilerlemiş bireyler, torunları yaşındaki çocuklarla bağlama çalmayı öğreniyor. Kursta, yaşları 9 ila 64 arasında değişen 15 öğrenci bağlama çalma eğitimi alıyor.


“9 Yaşından 64 Yaşına Kadar Öğrencimiz Var”

Bağlama kursundan sorumlu olan müzik öğretmeni Alperen Ersoy ilçede 5-6 yıldır bağlama dersleri verdiğini söyledi. Kursa yoğun ilgi olduğunu aktaran Ersoy, "Kursumuzda 9 yaşından 64 yaşına kadar öğrencimiz var. Grubumuz 15 kişiden oluşuyor. Bağlama derslerimize devam ediyoruz. İnşallah güzel bir şekilde devam edip iyi bir netice alacağız." dedi.


“Çok Mutluyum”

Çocukluğundan beri bağlama çalmak istediğini söyleyen 54 yaşındaki kursiyer Fatma Yalçın, "İçimde hep bir heves vardı, öğrenmek istiyordum. Anonsu duyunca geldim buraya. Misafir öğrenci olarak kabul edildim." İfadesini kullandı.

Kızının desteği ile bu yola çıktığını söyleyen Yalçın, kursa katılması için kızının kendisine destek olduğunu belirten Yalçın, "Öğrenmenin yaşı yok. Çok mutluyum. İnşallah bir şeyler öğreneceğiz." dedi.


“İnşallah Öğrenip Çıkacağız Buradan”

64 yaşındaki kursiyer İsmail Hekim de küçüklüğünden beri bağlama çalmak istediğinden bahsetti. Daha sonra hocaları tarafından kabul edilen kursiyer Hekim, “Kursa misafir öğrenci olarak katıldım. Yaş sınırı olduğu için katılamıyorduk ama hocalarımız bizi kırmadı, kabul etti. Türk sanat müziğini ve halk müziğini çok seviyorum. İnşallah öğrenip çıkacağız buradan. Hocalarımız sağ olsunlar, çok ilgililer." İfadesini kullandı.

 

Kursiyer 11 yaşındaki Miraç Öztürk ise bağlamaya olan ilgisi dolayasıyla kursa kaydolduğunu aktararak, hocaları sayesinde bağlama çalmaya başladığı için çok teşekkür etti. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal