Bölgeye Girişler Yasaklandı! Bazı Alanlar "Özel Güvenlik Bölgesi" İlan Edildi

Şırnak'ta bazı alanlar "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının önlenmesi ve olumsuz durumların önüne geçilebilmesi amacıyla bu karar alındı.

16.07.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-11:23) Bölgeye Girişler Yasaklandı! Bazı Alanlar "Özel Güvenlik Bölgesi" İlan Edildi

2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ile Güvenlik Bölgeleri Kanunu uyarınca yapılan düzenlemeye göre, geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlar şunlardır:

  • Bestler-Dereler: Şırnak merkez ilçe sınırlarında
  • Gabar Dağı: Şırnak merkez ilçe ve Güçlükonak sınırları içerisinde
  • Cudi Dağı: Merkez Şırnak, Cizre ve Silopi ilçeleri sınırlarında
  • Kurt Dağı: Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında
  • Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankay, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebel Dağları, Faraşin, Altın Dağları: Beytüşşebap ilçe sınırlarında
  • Oymakaya: Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında

Bu bölgeler, 16-30 Temmuz tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilmiştir.


Vatandaşlara Uyarı

Valilik açıklamasında, bu bölgelerin koordinatlarının Valiliğin internet sitesinde paylaşıldığı belirtildi. Ayrıca, bu bölgelere vatandaşların girmemeleri, can ve mal güvenlikleri açısından büyük önem taşımaktadır.

Vatandaşların belirtilen tarihler arasında bu alanlardan uzak durmaları, olası risk ve tehlikelerin önlenmesi adına kritik bir öneme sahiptir. Valilik, halkın güvenliği için alınan bu tedbirlerin titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal