Bölgede yüksek tansiyon: Sivil uçuşlar askıya alındı

Rusya’nın Murmansk bölgesindeki sivil uçuşlar, Ukrayna’ya ait bir İHA’nın bölgede tespit edilmesi sonucunda askıya alındı. Detaylar haberimizde…

22.08.2024-10:15 - (Son Güncelleme: 22.08.2024-10:15) Bölgede yüksek tansiyon: Sivil uçuşlar askıya alındı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Rusya'nın kuzeyinde yer alan Murmansk bölgesinde, insansız hava aracı (İHA) tehlikesi nedeniyle sivil uçuşların geçici olarak durdurulduğu açıklandı. Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya) tarafından yapılan yazılı açıklamada, sivil uçakların güvenliğinin sağlanması amacıyla Murmansk'taki havalimanlarında uçuşların durdurulduğu belirtildi.

Güvenliği artırmak için önlemlerimizi aldık

Murmansk Valisi Andrey Çibis ise yaptığı açıklamada, bölgede bir İHA tehlikesi tespit edildiğini doğruladı ve "Güvenliği artırmak için gerekli tüm önlemler alınmıştır." ifadelerini kullandı. Vali Çibis'in açıklamaları, bölgedeki güvenlik tedbirlerinin artırıldığına işaret ediyor.

Bölgede yüksek tansiyon: Sivil uçuşlar askıya alındı

Murmansk nerede?

Murmansk, Finlandiya sınırına yakın bir konumda olup, Ukrayna sınırına yaklaşık 2 bin kilometre mesafede bulunuyor. Bu gelişmelerin ardından, Rus sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, bölgede uçan bir kamikaze İHA'nın imha edildiği görülüyor. Bu olay, bölgedeki güvenlik endişelerinin ciddiyetini ortaya koyuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal