Sebzeler ile sağlığınıza sağlık katarken pek çok lezzeti harmanlayarak damağınızı şenlendirecek bu tarifle sofralar güzelleşecek.
MALZEMELER
1 adet orta boy kabak
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kereviz
3 yaprak ıspanak
4 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
3-4 dal dereotu
2-3 dal maydanoz
1/2 su bardağı rendelenmiş az yağlı beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
Sıvı yağ
NASIL YAPILIR?
Patatesin ve kerevizin kabuklarını soyun. Ispanak haricindeki bütün sebzeleri rendeleyip fazla suyunu sıkarak süzdürün. Ispanakları ve yeşillikleri ince ince bölün.
Sıvı yağ haricindeki bütün malzemeyi geniş bir kasede bulamaç haline gelene dek karıştırın.
Tavaya oldukça az yağ katıp ısıtın. Yağ ısınınca kaşık desteği ile mücverden istediğiniz biçimde dökün.
Her iki yanını çevirerek kızartın. Malzeme bitene kadar aynı biçimde kızartmaya devam edin. Mücveri yoğurtla beraber süsleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.