Yazın en lezzetli meyvelerinden böğürtlenle reçel hazırlayarak sabah kahvaltılarında farklılık arayabilirsiniz. Hem de kendi tarfinizle ve kendi yöntemlerinizle...
BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
500 gram taze böğürtlen
350 gram toz şeker (2 su bardağı toz şeker)
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce böğürtlenleri güzelce yıkayarak reçele başlayın. Yıkadığınız böğürtlenlerin suyunu süzüp, derin bir tencereye koyun. Üstlerine şekeri katarak yarım saat kadar bekletin. Ocağın altını açtıktan sonra, 20-30 dakika kısık ateşte koyu bir kıvam alana dek pişirin. Bu esnada şeker eriyene dek karıştırmayı sürdürün. Köpükler oluşmaya başlayınca kaşık desteğiyle hepsini alın. Ocağın altını kapamaya yakın da limon suyu ekleyebilrisiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.