Boğaziçi Film Festivali 2023 Başladı

12. Boğaziçi Film Festivali, yerli ve uluslararası birçok değere ev sahipliği yaparak sinemaseverleri bir araya getiriyor.

18.10.2024-23:30 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-23:49) Boğaziçi Film Festivali 2023 Başladı

12. Boğaziçi Film Festivali'nin Açılışı Yapıldı

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 12. Boğaziçi Film Festivali, Atlas 1948 Sineması'nda coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Etkinliğin açılışında, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve festivalin başkanı Ogün Şanlıer, festivali 12 yıldır devam ettirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Zorluklara Rağmen Devam Eden Bir Festival

Şanlıer, Kovid-19 salgını, deprem ve ekonomik zorluklara rağmen festvialin devam ettiğini belirtti. "Bu festival, ulusal ve uluslararası kısa metraj ve belgesel film yarışmaları ile sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Festivalin Uluslararası Renkleri

Esasen birçok sürprizle dolu olan yıl, Peru, Arjantin, Kanada ve Nepal gibi ülkelerden eserlerle dolu. Şanlıer, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Duygusal Anlarla Dolu Bir Sinema Deneyimi

Festivalin Sanat Yönetmeni Enes Erbay, "Sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Farklı coğrafyalardan pek çok değerli filmi izleyicilerle buluşturuyoruz. Sinema, zorlu zamanlarda insanları bir araya getiriyor" diyerek festivalin önemini vurguladı.

Festival Jürisi ve Seçkileri

Açılışta festivalin ödüllerini değerlendirecek jüri üyeleri tanıtıldı. Bu yıl belgesel yarışma jürisi, yönetmen Sevinç Yeşiltaş, akademisyen Prof. Dr. Cenk Demirkıran ve programcı Vuk Perovic'ten oluşuyor. Kısa film jürisinde ise yönetmen Miraç Atabey, oyuncu Hakan Atalay ve Romina Zanon yer alıyor.

Özgün Film Seçkileri

Ulusal Uzun Metraj Yarışmasında bu yıl 10 film izleyiciyle buluşacak. Yarışma dışı seçkiler ise başta Filistin olmak üzere, sessiz kalınan coğrafyalara dikkat çekiyor.

Festivalin Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen festival, 25 Ekim tarihinde sona erecek. Detaylı bilgi için boğazicifilmfestivali.com internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "12. Boğaziçi Film Festivali", Atlas 1948 Sineması'nda yapılan açılış töreniyle başladı. Törene katılan Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal