Bodrum’da su tehlikesi büyüyor: ‘Ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz’

9 gün süren Kurban Bayramı tatilinde yüzbinlerce kişinin akın ettiği Bodrum’da 1 aylık suyun 9 günde tükendiği belirtildi. Uzmanlar, su sorunun daha da büyüyebileceğini kaydediyor.

27.06.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 27.06.2024-17:16) Bodrum’da su tehlikesi büyüyor: ‘Ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz’

Bodrum'a yönelik tatilci akını, bölgedeki su kaynaklarını olumsuz etkiliyor. Mumcular ve Geyik barajlarından su sağlanan ilçede, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte su talebi arttı. Ancak Mumcular Barajı'nda su seviyesinin yetersiz olması nedeniyle tarım sulamaları aksatıldı. 

Su tüketimi bayramda 4 kat arttı

DHA’da yer alan habere göre; MSKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Kurban Bayramı süresince Bodrum'un nüfusunun 250 binden 1 milyonun üzerine çıktığını belirterek, su tüketiminin normalden dört kat fazla arttığını ifade etti.

Bodrum’da su tehlikesi büyüyor: ‘Ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz’

Özçelik, bölgede yaşanan su sıkıntısının çözümü için önerilen projelerin maliyetlerinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, mevcut altyapının iyileştirilmesi gerektiğini ve su tahsislerinin daha sistematik hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca su fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Özçelik, vatandaşların alternatif su temini yöntemlerine başvurduklarını ve bu durumun Bodrum'un su krizini derinleştirdiğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal