Her yaş grubunda meydana gelen bir rahatsızlık olan Böbrek Enfeksiyonu (Pyelonefrit) rahatsızlığı hakkındaki tüm bilgileri sizin için derledi.
BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) NEDİR?
Börek enfeksiyonu genel olarak mesanede ve üretrada başlayan bir idrar yolu enfeksiyonudur. Bu rahatsızlığı yaşayan kişinin acil bir şekilde doktora görünmesi gerekir. Tedavi eğer gecikirse hayati tehlike durumu meydana gelir.
BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) BELİRTİLERİ NELERDİR?
Böbrek enfeksiyonu belirtileri ise şöyledir: Karın ağrısı, sık sık idrara çıkma ihtiyacı, idrar yaparken yanma ve acı, kokan ve rengi bulanıklaşan idrar, karın ağrısı, idrarda olan kan ve iltihap, mide bulantısı ve kusma.
BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) NEDENLERİ NELERDİR?
İdrar yolu ile bulaşan enfeksiyonların idrar yolu ile böbreklere kadar ulaşır ve bu bakteriler kan dolaşımı sayesinde böbreklerde yayılmaya başlar.
BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) TEDAVİSİ
Doktora başvurulmasının arından kullanılacak olan antibiyotik bu hastalığın tedavisinde kullanılan en güçlü etkendir. Kişide bulunan enfeksiyon durumuna göre antibiyotik kullanım süresi bir hafta ya da daha da uzun olabilir. Antibiyotik kullanımının bitmesinin ardında yeniden doktora gidilir ve idrar tahlili yapılır. Tahlil sonucuna göre ilaç tedavisine devam edilir ya da tedavi sonlandırılır.