BM, İsrail'in Gazze'deki İnsani Yardımlara Engellerini Kılıçla Kesiyor

İsrail'in Gazze'deki insani yardımları engellemeleri, uluslararası kuruluşların çaresiz kalmasına neden oluyor.

07.10.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-11:21) BM, İsrail'in Gazze'deki İnsani Yardımlara Engellerini Kılıçla Kesiyor

BM'den Şok Açıklama

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) gelen son açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yapılan insani yardımları engellediği ifade edildi. OCHA Sözcüsü Jens Laerke, bu engellemelerin son bir yıl boyunca yüzlerce yardım konvoyunun geçişine izin verilmemesi nedeniyle Gazze'nin kritikteki ihtiyaçlar karşılanamadığını belirtti.

İnsani Yardımda Zorluklar

Laerke, 7 Ekim 2023'te başlayan saldırıların ardından yardım çalışmalarının yürütülmesinin son derece zorlaştığını dile getirdi. "Bir insani yardım operasyonunu başlatıp yürütmek bizim için son derece zordu. Hala olmamız gereken yerde değiliz," diyerek yaşanan zorlukların boyutunu vurguladı.

Yardım Konvoyları Engellendi

Açıklamalarına devam eden Laerke, "Daha önce Gazze'nin tamamen kapalı olduğu dönemleri atlattık, ancak İsrailli yetkililer engeller koymaya devam etti ve bu, gerekli ölçekte yanıt vermemizi neredeyse imkansız hale getirdi" dedi.

Yerinden Edilen İnsanlar

Laerke, Gazze'de yerinden edilen yaklaşık 1.9 milyon kişinin bulunduğunu ve bu kişilerin büyük bir bölümünün birçok kez zorla yer değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. "Bazı insanlar 7, 8, 9 veya 10 kez yerinden edildi. Çünkü sürekli tahliye emirleri var," dedi.

Yardım Çalışanları İçin Tehlikeler

BM ve insani yardım kuruluşlarının bölgedeki tarafsızlığına dikkat çeken Laerke, "Gazze, yardım çalışanı olmak için dünyadaki en ölümcül yer. Yardım çalışanlarımız hedef haline geliyor," ifadesini kullandı.

Ateşkesin Önemi

Laerke, durumun değişmesi için tek çözümün kalıcı bir ateşkes olduğunu belirterek, "Sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmadığı sürece bu yardımlar Gazze'ye ulaşamayacak," dedi. Çocukların maruz kaldığı şiddetin, onların psikolojik iyilik halleri ve eğitimlerine büyük zarar verdiğine de değindi.

Sonuç olarak, Gazze'deki insani durumun bir an önce iyileştirilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekiyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke (fotoğrafta)...

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke (fotoğrafta), İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik başlattığı ve 1 yıldır aralıksız sürdürdüğü saldırıların insani yardım çalışmalarına etkisine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal