BM açıkladı: Gazze'de İsrail saldırılarıyla 297 bin konut zarar gördü!

Birleşmiş Milletler, soykırımcı İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'deki binaların yarısından fazlasının yıkıldığını açıkladı. 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılar sonucunda Gazze'nin sokakları harabeye ve enkaza dönüştü.

10.06.2024-12:53 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-12:53) BM açıkladı: Gazze'de İsrail saldırılarıyla 297 bin konut zarar gördü!

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırılarının yol açtığı hasarın inanılmaz boyutlara ulaştığını bildirdi. Yapılan açıklamada, 87 bin konutun tamamen yıkıldığı ve toplamda 297 bin konutun zarar gördüğü, bu binaların oturulamaz hale geldiği belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik yoğun saldırılarında 77 bin ton patlayıcı kullanıldı. Bu süreçte, 87 bin konutun tamamen yıkıldığı, geriye kalan binaların ise ciddi hasar aldığı ifade edildi.

Gazze enkazı kaç yılda kaldırılacak?

BM'nin daha önce yaptığı açıklamada Gazze'deki enkazın kaldırılmasının 14 yıl süreceği belirtilmişti. Ancak, artan tahribatın ardından bu sürenin daha da uzayabileceği endişeleri dile getiriliyor.

Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, uluslararası toplumda büyük tepki çekiyor. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar, İsrail'in bu saldırıları durdurması ve sivil halkın güvenliğini sağlaması için çağrıda bulunuyor. Ancak şu ana kadar İsrail'den böyle bir adım atılması beklenmiyor.

Gazze'deki insanlar, yaşadıkları bu büyük yıkımın ardından zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Uluslararası yardım kuruluşları, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve enkazın kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal