Black Friday ne zaman ve hangi tarihte başlayacak? 2023 Kara Cuma indirimleri hangi gün?

Her yıl Kasım ayı içerisinde gerçekleşen ve sayısız üründe büyük indirimlerin gerçekleştiği gün olarak bilinen Black Friday (Kara Cuma) etkinliğinin bu yıl hangi gün yapılacağı merak ediliyor. Ülkemizde Efsane Cuma olarak da adlandırılan Black Friday ne zaman ve hangi tarihte başlayacak? 2023 Kara Cuma indirimleri hangi gün? İşte detaylar…

12.10.2023-17:31 - (Son Güncelleme: 12.10.2023-17:31)

Black Friday günü hakkındaki araştırmalar hızlanıyor. Her sene Kasım ayında dünya genelinde gerçekleştirilen Black Friday gününde binlercec mağaza ve marka ürünlerinde büyük indirimlere gidiyor. Alışveriş yapmak isteyen milyonlarca kişi ise bugünü iple çekiyor. Peki Black Friday Ne Zaman ve hangi tarihte başlayacak? 2023 Kara Cuma indirimleri hangi gün?

Black Friday ne zaman?

Black Friday indirimleri bu yıl 24 Kasım 2023 Cuma gününde gerçekleşecek. Birçok mağaza ürünlerini 24 Kasım'da indirimli halleriyle satışa sunacak.

Black Friday

Black Friday nedir ve nasıl ortaya çıktı?

ABD’de Şükran Günü’nden sonraki ilk Cuma günü olarak bilinen Black Friday, ilk olarak 1932 yılında başlamıştır. O yıl Noel alışveriş sezonunun başlangıç tarihi olarak kabul edilen Cuma günü Black Friday ismini 1961 yılından sonra almıştır. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran gününden sonraki Cuma günü, dükkanlar erken saatte açılırgeç saatte kapatılırdı. Bir süre sonra yoğun çalışma temposuna indirim kampanyaları da dahil edildi. Bu da birçok kişinin indirimlerden faydalanmak için harekete geçmesine neden oldu. 1961 yılında Black Friday indirimleri sebebiyle Philadelpihia’da insanlar yoğunluktan adım atamayacak hale geldi. Yoğunluktan insanların birbirini ezdiği o yıl, bu etkinlik Black Friday olarak anılmaya başlandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal