Biz Aylar Önce Söylemiştik

Türkiye’nin yasalarını ve Türk devletini takmayan yabancı sosyal medyaya yönelik yasal düzenleme için meclis harekete geçti. Aylar önce Yönetim Kurulu Başkanımız Halit Emre Aydın bu tehlikeye dikkat çekmiş ve bir an önce yerli sosyal medyanın yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

01.07.2020-22:01 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-22:51)

Başta Twitter olmak üzere bir çok sosyal medya grubu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve yasalarına karşı saygısız davranması ve tanımaması, hükümeti harekete geçirdi.

Özellikle muhalefet partileri ile terör örgütleri tarafından bir algı yönetme platformu ve itibar cellatlığı mekanizması olarak kullanılan Twitter ve Facebook gibi sosyal medya ile ilgili yasal düzenlemeler TBMM’ye getiriliyor.

Twitter ve diğer sosyal medyaların Avrupa Birliği’nde de kendi başına buyruk davranmasından dolayı bütün AB üyesi ülkeler gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş ve bu sosyal medyaların hukuka uygun davranmalarını zorunlu kılmıştı.

Uzun yıllardır Türkiye’de masum ve dürüst vatandaşlara yönelik itibar cellatlığı yürütülen sosyal medya platformları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat uyarılarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tabi olmayı kabul etmediler.

Yönetim Kurulu Başkanımız Halit Emre Aydın, aylar önce haber sitemizde katıldığı gündem değerlendirme toplantısında bu tehlikeye dikkat çekmişti. Halit Emre Aydın, meydana gelen bu hukuksuzluğun bu eşkıyalık anlayışının yasal düzenlemelerin yanında kendi milli yerli sosyal medyamızın oluşturulması zorunluluğuna dikkat çekmişti. Aydın, konu ile ilgili şu görüşlerini dile getirmişti:

“Dijital medyada meydana gelen bu yoğunluktan çıkartılması gereken ders, nitelikli içeriğin arttırılması milli ve yerli içeriğin arttırılmasıdır. Çünkü bugün baktığınız zaman özellikle dijital yayın platforları noktasında vatandaşın yabancı emsalleri çok fazla tercih ettiğini görüyoruz. Bunun temel sebebi, bu platformlarının içeriğinin daha dolu, kaliteli ve maalesef nitelikli olmasıdır. Dolayısıyla bu süreçten çıkarken standart dijital medya kuruluşlarımız da, bu dijital platformlarda yayıncılık yapan medya organlarımız da ve buna eklenebilecek yeni bir takım girişimlerin de nitelikli içerik üretimi meselesine daha fazla önem vermesi lazım. Çünkü artık herkes bunu görmelidir ki gelecek artık dijitalde. Ve bizim bu alanda yer almamız için daha nitelikli ve kaliteli işler üretmemiz zorunludur. Yoksa, dijital platform, global pazara daha çok açık bir alan. Dijitalde siz, mahallenizdeki marketle veya şehrinizdeki mağaza ile rekabet etmiyorsunuz. Global bir rekabet içinde oluyorsunuz. Ve bugünkü koşullarda vatandaş haklı olarak iyi olanı tercih ediyor. O zaman bize düşen milli ve yerli kültür unsurların genç dimağlara yerleşmesi için daha kaliteli işler üretmemiz gerekiyor.”

YORUM YAZ..
Modal