Hem az malzeme ile yapılabilmesi hem de yapımı kolay olması sebebiyle de bu lezzetli pasta olmazsa olmaz ikramlıklardan birisidir. Muzlu ve kakaolu olması pastada fazla şeker tadının gelmesini engelleyip daha hafif bir lezzette olmasını sağlamaktadır.
BİSKÜVİLİ MUZLU PİRAMİT PASTA İÇİN MALZEMELER
- 40 adet petibör bisküvi
- 2 adet ince uzun olgun muz
KAKAO KREMASI İÇİN MALZEMELER
- 3 su bardağı kadar süt
- Yarım su bardağına yakın un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 75 gr çikolata
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı dolu dolu olacak kadar tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı toz şeker fakat daha şekerli sevenler için şeker miktarı arttırılabilir.
ÜZERİNE SOS İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 buçuk yemek kaşığı kadar şeker
- 1 tatlı kaşığından az fazla kakao
BİSKÜVİLİ MUZLU PİRAMİT PASTA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
- İlk olarak kakaolu krema hazırlanır. Yağ ve çikolata haricindeki tüm malzemeler genişçe bir karıştırma kabına alınarak iyice çırpılır. Topaklanma kalmayacak kadar çırpılmalıdır. Karışım sürekli karıştırılarak orta ateşte kaynatılmalıdır.
- Karışım kaynamaya başlayınca yaklaşık 3 ya da 4 dakika kadar daha kaynatarak ocaktan kaldırılır.
- Bu esnada tereyağı ya da margarin eklenerek karıştırılır ve biraz soğuması için kenara alınır.
- Kakaolu krema karışımından minik bir kâse içerisine bir miktar alınıp ayrılır. Tezgâh üzerine geniş olacak şekilde streç folyo düzgünce serilir.
- Folyonun üzerine petibör bisküviler yana doğru 3 tane, üste 6 tane gelecek şekilde dizilir ve üzerine kakaolu krema sürülür.
- Bir kat daha bisküvi dizilir,
- Bir kat daha kakaolu krema sürülür.
- Bisküvinin kenar kısımlarında 4 adet, orta kısmında 2 adet bisküvi olacak şekilde bisküvi ilave edilir.
- Arasına tekrar kakaolu krema sürülür, muzlar parçalanmadan iki bisküvili olan orta kısma yerleştirilir.
- Streç folyo uzun şekilde iki ucundan tutulup muzların üst kısmına gelecek şekilde birleştirilir.
- Üst kısmı biraz daha sıkıştırılarak pastaya üçgen şekli verilir.
- Buzdolabında en az 4 saat olacak şekilde pasta dinlendirilmelidir. Aslında 1 gece bekletmek daha iyi olacaktır.
- Bisküvili muzlu piramit pasta dinlendikten sonra üzeri için 1 su bardağına yakın süt, 1 tatlı kaşığı kadar un, 1 buçuk yemek kaşığı şeker ve yarım yemek kaşığı kakao küçük bir tencerenin içinde kaynatılarak ocaktan alınır.
- Önceden küçük bir kaseye ayrılan kakaolu krema karışımı ile karıştırılır, streç film kaldırılıp bu karışım pastanın üstüne sürülür. Buzdolabında tekrar dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.