Bisküvili Çikolata Topları Nasıl Yapılır? Bisküvili Çikolata Topları Tarifi

Tatlı krizlerinin sonunu getirecek enfes bir atıştırmalığa ne dersiniz? Sizin için petibör bisküvili çikolata topları tarifini derledik. Peki, bisküvili çikolata topları nasıl yapılır? Bisküvili çikolata topları için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

22.10.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-15:41) Bisküvili Çikolata Topları Nasıl Yapılır? Bisküvili Çikolata Topları Tarifi

Sizin için çok kısa bir sürede yapıp tatlı krizine son verebileceğiniz bir tarif hazırladık! Malzeme listesinde yer alan malzemeleri hazırladıysanız tarife geçelim! İşte bisküvili çikolata topları tarifi…

MALZEMELER

  • 2 paket petibör bisküvi
  • Yarım bardak süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 125 gr. tereyağı
  • 90 gram sütlü çikolata

Üzeri için:

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

NASIL YAPILIR?

Sos tenceresini ocağa alın ve içerisine tereyağını ekleyerek eritin. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın. Çikolatayı küçük küçük parçalayın. Daha sonra parçaladığınız çikolataları tereyağının içerisine atarak eritin. Geniş bir kabın içerisine petibör bisküvileri kırın. Üzerine kakao, kavrulmuş ceviz ve sütü ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve karıştırın. Yoğun bir kıvam haline gelen harcı, malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Avuç içinizi suyla hafifçe ıslatın. Bisküvili harçtan çok büyük olmayacak şekilde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Geri kalan harcı da aynı şekilde top yapın. Hindistan cevizini bir kasenin içerisine dökün ve hazırladığınız topları bu kasenin içerisine atarak her tarafına Hindistan cevizi bulanmasını sağlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal