Birce Akalay kimdir, nereli ve kaç yaşında? Birce Akalay hangi dizilerde oynadı, neden gündemde? Birce Akalay hayatı ve biyografisi

Hakan Kurtaş ile sevgili olan ünlü oyuncu Birce Akalay’ın hayatı sosyal medyada gündem oldu. Adından pek çok kere söz ettiren güzel oyuncunun kariyeri de merak ediliyor. Peki Birce Akalay kimdir, nereli ve kaç yaşında? Birce Akalay hangi dizilerde oynadı, neden gündemde? İşte Birce Akalay hayatı ve biyografisi…

23.02.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-10:31)

Ekranların güzel oyuncuları arasında gösterilen Birce Akalay’ın gönlünü Hakan Kurtaş’a kaptırdığı haberleri magazin gündemini sarstı. Bu gelişme sonrasında Birce Akalay’ın hayatı ve oynadığı diziler gibi detaylar internet üzerinden sorgulanıyor. Peki Birce Akalay kimdir, nereli ve kaç yaşında? Birce Akalay hangi dizilerde oynadı, neden gündemde? 

Birce Akalay kimdir?

Birce Akalay, 19 Haziran 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde lise eğitimini okul ikincisi olarak tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'ne başladı. Ancak, üçüncü sınıftayken devlet konservatuvarı için yaş sınırlamasını aştığından dolayı bu şansa veda etmek zorunda kaldı. Bunun üzerine Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nde eğitimini tamamladı. 2004 yılında Türkiye'yi Miss Europe'ta temsil etmek üzere üçüncü seçildiği Miss Turkey yarışmasına katıldı.

Birce Akalay

Kariyerine 2007 yılında "Lamia" karakterini canlandırdığı Kader dizisiyle başlayan Akalay, Senin Uğruna dizisiyle televizyon dünyasındaki varlığını güçlendirdi. 2008 yılında Son Ders: Aşk ve Üniversite filmiyle sinemaya adım atan oyuncu, 2009 yılında Alayına İsyan ve Kış Masalı dizilerinde rol aldı. Gerçek çıkışını ise 2010 yılında Yer Gök Aşk dizisindeki "Havva" karakteriyle elde etti. Üç yıl boyunca bu dizide başrol oynayan Akalay, 2013 yılında Ben Onu Çok Sevdim dizisinde "Ayhan Aydan" karakterine hayat verdi.

2014-2015 yılları arasında Küçük Ağa, 2015-2016 arasında Evli ve Öfkeli, 2016-2017 arasında Hayat Bazen Tatlıdır ve 2017-2018 arasında Siyah Beyaz Aşk dizilerinde rol aldı. 2018 yılının sonlarına doğru Ağlama Anne dizisinde yer aldıktan sonra bir yıl boyunca projelerden uzak kaldı. Bu dönemde Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi ve Benimle Söyle adlı programda jüri kaptanı olarak görev yaptı.

2020 yılında Star TV'de yayınlanan Babil dizisinde başrol karakter "İlay"ı canlandıran Akalay, 2021 yılında FOX'ta yayımlanan Son Yaz dizisinde "Sare Akay" karakterini canlandırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal