Birbirinden Güzel Ramazan Pidesi Tarifleri

Ramazan ayının gelmesi beraberinde güzel sofralar, hoş sohbetler ve iftarların vazgeçilmezi ramazan pidesini de getirdi. Peki ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte birbirinden güzel ramazan pidesi tarifleri.

06.04.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-14:54) Birbirinden Güzel Ramazan Pidesi Tarifleri

Tüm ailenin toplandığı, lezzetli iftar sofralarında buluşacağımız ramazan ayı geldi çattı. İftar sofralarından bahsederken ramazan pidesine değinmemek olmaz. Yumurtalı pideyimi daha çok seviyorsunuz yoksa yumurtasız mı? Ramazan ayının vazgeçilmezi ramazan pidesi tariflerini sizler için hazırladık.

 Bu tariflerle sıcak ve güzel ramazan pidelerini artık evinizde yapabileceksiniz.

 BİRBİRİNDEN GÜZEL RAMAZAN PİDESİ TARİFLERİ

Yumurtasız Ramazan Pidesi


Siz ramazan pidenizi yumurtalı sevenlerden misiniz? Bu tarif tamda size göre.

Yumurtasız Ramazan Pidesi İçin Malzemeler

Hamur için:

-1 çay bardağı ılık su

-1 çay bardağı ılık süt

-4 çay bardağı un

-1 tatlı kaşığı tuz

-1, 5 tatlı kaşığı toz şeker

-1 paket yaş maya(instat da olur)

Üzeri için;

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

-Çörek otu

-Susam

1 adet büyük boy pide çıkmaktadır. Dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz ölçüyü.

Yumurtasız Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

-Derin bir kaba ılık su, süt, maya, tuz ve şekeri koyup karıştıralım.

-Sonrasında unumuzu eleyerek ekleyelim. (tam ölçüdür un).

-Yumuşacık bir hamur elde etmiş oluyoruz.

-Hamurumuzun ağzını kapatalım ve mayalanması için bekleyelim. (45 dakikada mayalanmış oluyor).

-Mayalanan hamurumuzu alalım yuvarlak bir şekil verelim(sekil verirken hamurun altına taban kısmına mısır unu serperseniz fırınlarda yapılan pidelerin aynısı olur) ve üzerine parmaklarımızı yağlayarak, parmak uçlarımızla baklava dilimi şekiller çizelim.

-Üzerinin her yeri yağlandıktan sonra susam, çörek otu serpelim ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

-Benim fırınım 25 dakikada pişirdi.

-Sonrasında sıcacık pideniz sofranızda yerini almak için hazır.

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi


 Hamuru için;

-1 çay bardağı ılık süt

-1 çay bardağı ılık su

-1 tatlı kaşığı kuru maya

-1 silme tatlı kaşığı toz şeker

-1 silme tatlı kaşığı tuz

-1 yumurta beyazı

-5 çay bardağı un

Sos malzemeleri;

-1 yumurta sarısı

-1 yemek kaşığı yoğurt

-1 tatlı kaşığı tereyağı

 Üzeri için;

-Çörek otu

-Susam

Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

-Derin bir kap içine ılık süt ve suyu dökelim. Maya ve toz şekeri ekleyelim.10-15 dk maya ve toz şekerin erimesini bekleyelim.

-Tuz ve unu ekleyip yoğurma başlayalım. Un miktarını bardağınıza göre kontrollü ekleyelim. Hamurun biraz ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur olması gerekiyor.

-40-45 dakika üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.

-Ardından hamuru tepsiye alıp daire şekli verelim, 10-15 dk tepside mayalanması için bekletelim.

-Yumurta sarısı, yoğurt ve tereyağını karıştıralım. Pideye parmak uçlarımızla bastırarak şekil verelim.

-Sosunu sürelim.

-Susam ve çörek otunu serpelim.

-180°-200° de üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk pişirelim.

Şimdiden afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal