Bir Öğretmenin Az Sayıda Öğrencisiyle Başarılı Hikayesi

Siirt'in Boylu köyünde öğretmen Perişan Dağtekin, 3 öğrenciye özveriyle eğitim vermekte.

07.10.2024-12:05 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-12:05) Bir Öğretmenin Az Sayıda Öğrencisiyle Başarılı Hikayesi

Bir Öğretmenin Az Sayıda Öğrencisiyle Başarılı Hikayesi

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Boylu köydeki ilkokulda, sadece üç öğrenci eğitim görmekte. Bu öğrencilerin geleceğine ışık tutan kişi ise Perişan Dağtekin, köyde 3 yıldır görev yapan bir ücretli öğretmen.

Öğrencileriyle Bire Bir İlgileniyor

Birinci sınıf öğrencisi Ömer Çeliktenyıldız, ikinci sınıf öğrencisi Hadise Koca ve üçüncü sınıf öğrencisi Hazal Çeliktenyıldız ile bire bir ilgilenerek onların eğitim hayatına katkı sağlayan Dağtekin, oyunlar ile dersleri eğlenceli hale getiriyor.

Çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için özveriyle çalışan Dağtekin, kış aylarında ihtiyaç duydukları sıcak ortamı sağlamak amacıyla soba yakıyor ve okulun merdivenlerinde öğrencilerini bekliyor.

Öğretmenlik Yolculuğu

Dağtekin, Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olarak köyde eğitim vermeye karar verdi. Öğrencilerin sayısının azalmasının eğitimin kalitesini etkilediğini söyleyen Dağtekin, "Birleştirilmiş sınıf olmasının zorlukları var ama öğrencilerimle bunun üstesinden geliyoruz," dedi.

Okulda 4 yıl önce yalnızca bir öğrenci bulunduğunu, daha sonra öğrenci sayısının arttığını vurgulayan Dağtekin, mezun olduğu okulda en iyi şekilde eğitim vermek için gayret gösterdiğini belirtti.

Öğrencilerin Eğlenceli Zamanları

Öğrenci Hadise Koca, okulda zaman geçirmeyi çok sevdiğini ve öğretmenleriyle birlikte oynadıklarını söyledi. "Ders işliyoruz, öğretmenimiz bizimle oynuyor. Teneffüste seksek oynuyoruz," diyerek okulun eğlenceli ortamını ifade etti.

Diğer öğrenci Hazal Çeliktenyıldız, okula erken gelip derslerin çok iyi geçtiğini söyledi. Yeni katılan Ömer Çeliktenyıldız da okula başladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Öğretmen Perişan Dağtekin, köyde eğitim vermenin kendisine ayrı bir duygu kattığını ve devletin destekleriyle eksikliklerini giderdiğini dile getirdi.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Boylu köyündeki birleştirilmiş sınıfta, 3 öğrenci eğitim görüyor....

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Boylu köyündeki birleştirilmiş sınıfta, 3 öğrenci eğitim görüyor. İlçeye bağlı 20 haneli Boylu köyündeki ilkokulda 3 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Perişan Dağtekin, birinci sınıfa başlayan Ömer Çeliktenyıldız, ikinci sınıfa giden Hadise Koca ve üçüncü sınıf öğrencisi Hazal Çeliktenyıldız'ı geleceğe hazırlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal