Bir Latin Amerika lezzeti: Trileçe evde nasıl yapılır? Evde triliçe tarifi ve püf noktaları

Çilekli, çikolatalı, karamelli ve daha birçok çeşidiyle hafif, bir o kadar da lezzetli olan trileçenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir Latin Amerika lezzeti olan trileçenin nasıl yapıldığı, püf noktalarının ne olduğunu bu içeriğimizde bulabilirsiniz. Birçok çeşidiyle karşınıza çıkan hafif ve muhteşem bir lezzete sahip olan trileçe tarifi...

14.06.2022-18:55 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-18:55) Bir Latin Amerika lezzeti: Trileçe evde nasıl yapılır? Evde triliçe tarifi ve püf noktaları

Pek çok pastanede ya da kafede karşınıza çıkan trileçenin birçok çeşidi mevcuttur. Meksika'dan çıkan bu sütlü tatlı tarifi tüm dünyaya yayılarak insanlara adeta bir lezzet şöleni yaşatmıştır. İsmini İspanyolcada "üç" anlamına gelen "tres" ve süt anlamına gelen "leches" kelimelerinin birleşiminden türemiştir. Aslında bu ismini yapımında 3 farklı süt çeşidi kullanılmasından almıştır.

Hafif ve lezzetine doyum olmayan, sütlü tatlıların neredeyse başında gelebilecek bir tatlı olan trileçenin evde nasıl yapıldığı ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bizde sizler için bir dilimin ardından ikincisini isteyeceğiniz trileçenin tarifini derledik. İşte tadına doyum olmayan sütlü tatlı kategorisinde yer alan ve birçok çeşidi bulunan trileçe tarifi...

trileçe

Evde trileçe tarifi

Malzemeleri:

- 5 adet yumurta

- 1 paket vanilya

- 7 yemek kaşığı un

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı keçi sütü

- 2 su bardağı inek sütü

- 1 su bardağı manda sütü

Karameli için:

- 1 paket süt krema

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 büyük çay bardağı şeker

trileçe yapımı

Yapılışı

- Belirtilen miktarlardaki yumurta ve şekeri bir kaba alarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.

- Yumurta ve şeker krema kıvamını alınca kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.

- Spatula yardımıyla bütün malzemeleri alttan üste doğru hafif hareketlerle karıştırın.

- Malzemeler iyice karıştıktan sonra kek harcını yağlamış olduğunuz fırın kabına ya da borcama dökün ve üzerini düzgün bir hale getirin.

- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında bir 10 dakika kadar pişmesinin ardından fırının ısısını 150 dereceye düşürerek 20 dakika daha

- Trileçenin kek tabanını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika sonra 150 derecede 20 dakika daha pişirin.

- Kek piştikten sonra fırından alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve kürdan yardımıyla üzerine delikler açın.

- Bunun ardından keki ıslatmak için kullanılacak sütlü şerbetin yapına geçin.

- Bunun için; inek, manda ve keçi sütünü derin bir tencereye alın ve şekerini de ekleyerek çırpın.

- Şekerin tamamen erimesinden sonra ve sütün kaynamaya başlamasıyla ocağın altını kapatın.

- Karameli için öncelikle bir sos tenceresi alarak içerisine şekeri yakmamaya özen göstererek dikkatlice eritin. Erimesinin ardından üzerine tereyağını ekleyin. Tereyağlı şeker karışımı fokurdamaya başlamasıyla kremayı ekleyin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra soğumaya bırakın.

- Ilının sütlü şerbeti, triliçe kekinin üzerine dökün ve buz dolabına kaldırın.

- 1 paket krem şantiyi sütle hazırladıktan sonra buzdolabında soğuyan kekin üzerine ince bir tabaka olacak şekilde krem şantiyi yayın.

- Hazırladığınız karameli de soğumasının ardından krem şantinin üzerine güzelce yayın ve tatlınız hazır.

Trileçenin birçok çeşidinin yani farklı sosla yapıldığını daha önce söylemiştik. İsteğiniz doğrultusunda karamel sos yerine frambuaz, çikolata, çilek ya da portakal sosu da kullanarak tatlınızı servis edebilirsiniz. Tatlınızı soğuk olarak servis etmenizi öneririz.

Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal