Bir kaşığı altına eş değer şifa kaynağı! Karaciğerin dostu

Kadım Anadolu topraklarının en eski şifa kaynaklarından biri olan dut pekmezi, sağlık bakımından altın değerinde bir besin kaynağı. Tek bir kaşığı karaciğerdeki tüm toksinleri temizler. Karaciğerin çalışmasına destek sağlayan dut pekmezi hakkında merak edilen bütün detayları sizler için haberimizde ele aldık. Peki, dut pekmezinin faydaları neler?

31.01.2023-14:07 - (Son Güncelleme: 24.04.2023-17:47) Bir kaşığı altına eş değer şifa kaynağı! Karaciğerin dostu

Üst solunum yolu kaynaklı hastalıklarının şifa kaynağı olan dut pekmezi, yüksek oranda C vitamini barındırmakta. Böylece karaciğeri toksinlerden temizleyen dut pekmezi, vücudun en ihtiyaç besin kaynaklarından biridir. Çünkü karaciğer vücudun en fonksiyonel organıdır. Toksinlerden temizlenmediğinde hastalıklara yakalanma riski yükselir.

Karaciğerin dostu

Alternatif tıpta dahi sıklıkla tavsiye edilen dut pekmezi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

İşte dut pekmezinin yararları:

* Uzmanların çoğu demir eksikliği olanların dut pekmezi tüketmesini tavsiye eder. Çünkü dut pekmezi hızla kana karışarak kansızlığı önler. Böylece vücudun direncini artırır.

* Virüs ve bakterilerin vücuttaki etkinliğini azaltır. Bağışıklık sistemindeki dirayeti artırarak vücudun hastalıklara karşı zayıflığını önler.

Dut pekmezinin besin değerleri* Kadınların aylık yaşadıkları adet döngüsündeki ağrıları ve özellikle krampları hafifletir.

* Dut pekmezinin en büyük faydası ise karaciğerdeki toksinleri öldüren enzimleri azaltmasıdır. Toksinlerden arındırılan dut pekmezi, karaciğerin işlevselliğini artırır. Ciltten kemik sağlığına kadar birçok faydası vardır.

* Midedeki asit sıvısını dengeleyerek hazımsızlık ve reflü gibi komplikasyonlu gelişen sağlık sorunlarının riskini azaltır.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal