Bir İtalyan Lezzeti: Lazanya Tarifi!

İtalya'nın meşhur yemeklerinden biri olan lazanya tarifini sizin için derledik. Peki, lazanya nasıl yapılır? Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

16.03.2020-18:16 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-18:08) Bir İtalyan Lezzeti: Lazanya Tarifi!

Enfes beşamel sosla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan lazanya tarifini sizin için hazırladık. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lazanya tarifi ile sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz sofralarınızı taçlandırabilirsiniz...

MALZEMELER

  • 500 gram kıyma
  • 1 paket lazanya
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım su bardağı su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz

NASIL YAPILIR?

Kıymayı bir tavanın içerisinde yağ ile suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar da kavrulunca üzerine salça ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri de üzerine ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu kokusu çıkana dek güzelce kavurun. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek tek fırın kabının içerisine dizin ve üzerine beşamel sosu sürün. Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peynirini rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin. Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve üzerine kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal