Farklı şekil ve renkleriyle görsel şölen yaratan lezzet abidesi jelibonların nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, jelibon nasıl yapılıyor? Jelibonun içinde ne vardır? Jelibon ile ilgili merak edilenler haberimizde...
Jelibon nasıl yapılıyor?
Meyve suyu, bal ve jelatini bir tencerenin içine koyarak kısık ateş ile, devamlı karıştırın. Jelatin tamamen eriyene kadar bu işlemi uygulayın. Kaynayan jelatin sertleşmeyi azaltacaktır. Jelatin tam olarak eridiğinde kalıplarınıza dökerek birkaç saat buzdolabında bekletin.
Jelibonun içinde neler vardır?
Jelibonların ana maddesi hayvansal jelatinlerdir. Söz konusu jelatin genellikle sığırların kemiğinden elde edilerek uzun sürede kaynatılır. Bu kaynatma sonrasında yapışkan ve uzayan bir madde elde edilmektedir.
Jelibonun zararları nelerdir?
Sığır jelatininden yapılan jelibon, yoğun şekerli olduğu için şeker hastalığına yol açmaktadır.
İçinde bulunan jelatin ve şeker kanserinde bir numaralı dostudur.
Katkı maddesi payı oldukça fazla olan jelibonlar insan sağlığı için oldukça tehlikelidir.