BinBin Halka Arzı İçin Talep Toplama Süreci Başlıyor

BinBin, halka arzında talep toplamaya yarın başlayacak ve yeni yatırımlar için önemli bir adım atacak.

02.10.2024-18:20 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-18:20) BinBin Halka Arzı İçin Talep Toplama Süreci Başlıyor

BinBin Halka Arzı Süreci Başlıyor

Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ olarak bilinen BinBin, halka arzında talep toplama dönemine yarın, yani 3-4 Ekim 2023 tarihlerinde giriş yapacak.

Halka Arz Fiyatı ve Süreci

Şirketten yapılan açıklamada, Borsada Satış yöntemi ile pay başına sabit fiyatın 91,85 lira olacağı duyuruldu. Halka arzın BINBN.HE kodu ile gerçekleştirileceği bildirildi. Şirketin çıkarılmış sermayesinin 100 milyon liradan 112 milyon liraya yükseltilmesi ile birlikte çeşitli payların satışa sunulacağı açıklanmıştır.

Halka Açıklık Oranı ve Hedefler

Halka arzdan elde edilecek pay büyüklüğünün 1 milyar 561 milyon 450 bin lira olması hedeflenmekte olup, halka açıklık oranının %15,18 olması planlanmaktadır.

Kadir Abdik’in Açıklamaları

BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, 2019 yılında üniversite kampüslerinde başladıkları operasyonları 2020 yılı itibarıyla şehirlere taşıdıklarını belirtti. Ayrıca, çevre dostu teknolojiler geliştirerek karbon salınımını azaltmayı ve sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Hedef Büyüme ve Yenilikler

Abdik, %30 oranında yerli skuter hedeflediklerini ve 2023-2030 yılları arasında sektördeki büyüme tahminlerinin oldukça olumlu olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda, BinBin’in hem yurt içinde hem de yurtdışında büyümeye devam edeceği öngörülüyor.

Halka Arz Sürecinin Önemi

Halka arzın yeni yatırım fırsatları için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Abdik, BinBin’in uluslararası pazarlardaki varlığını güçlendireceğini ve yeni yatırımları finanse etmek için öz kaynakları artıracağını belirtti. Ayrıca, bu süreçte yatırımcılarına katılımcı olma çağrısında bulundu.

Finansal Performans ve Büyüme

Yılın ilk yarısında BinBin, yurt dışı bağlı ortaklıkları ile birlikte 363 milyon lira hasılat elde etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %20 oranında bir artış anlamına gelmektedir. Geçtiğimiz yıllarda da yüksek hasılat büyümesi gerçekleştiren BinBin, maliyet politikası sayesinde brüt kar marjını %45 seviyesinde korumayı başardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal