BİM ne zaman, kim tarafından kuruldu? BİM market kurucuları

Türkiye’nin önde gelen süpermarket zincirlerinden BİM’in tarihi geçmişi son günlerde sıkça araştırılmaya devam ediyor. BİM’in kurucularının kim olduğu merak ediliyor. Peki BİM ne zaman, kim tarafından kuruldu? İşte BİM market kurucuları...

29.05.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-12:44) BİM ne zaman, kim tarafından kuruldu? BİM market kurucuları

Türkiye’nin yıllardır en çok tercih edilen süpermarket zincirlerinden birisi olan BİM, son zamanlarda yasalara aykırı olan tekelleşme konusunda eleştiri oklarının hedefleri haline geldi. Geçmiş zamanlarda piyasaya göre daha ucuz ve kaliteli ürünleri satışa çıkardığı için vatandaşın beğenisini kazanan BİM şuanda ise tekelleşmeye giderek fiyat istikrarıyla oynamakla eleştiriliyor. Bu gelişmeler sonrasında BİM’in kuruluşu ve kurucu üyeleri araştırılmaya başlandı.

BİM ne zaman, kim tarafından kuruldu?

Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaltmasıyla BİM, 1995 yılında Türkiye merkezli bir indirim marketi zinciri olarak kurulan BİM, Şubat 2021 itibarıyla Türkiye'de perakendecilik sektöründe pazar payı en yüksek firmadır. 1995 yılında 21 mağaza ile faaliyete başlayan BİM, 2005 yılında halka açıldı. Süpermarket alanında faaliyette bulunan ve daha fazla ürün çeşidi satışını gerçekleştiren yeni modelini ise FİLE markasıyla 2015 yılında hizmete sundu.

BİM ne zaman kuruldu

BİM sahibi Mustafa Latif Topbaş kimdir?

Türk iş insanı olan Mustafa Latif Topbaş, 1995 yılında perakende mağazası olan BİM’in CEO'su ve kurucu ortağıdır. Genellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile karıştırılan Mustafa Latif Topbaş’ın Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık ilişkisi yoktur.

Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat A.Ş. adında tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortakları ve yöneticilerinden biri olarak 1961 yılında iş hayatına girdi. Daha sonra muhtelif sanayi ve ticaret şirketlerinde kurucu ve idareci olarak görev yaptı.

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’nun 1994 yıllarında kurmuş oldukları BİM (Birleşik Marketler A.Ş)’in kurucu ortakları arasında Mustafa Latif Topbaş da yer aldı. Burada İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev aldı. 2005 yılından itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Mustafa Topbaş, 1996 yılında Ülker ailesi ile ortak olarak Ak Gıda‘yı kurdu.

Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

BİM market kurucuları ve şuandaki sahipleri şu şekildedir:

İcra Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş

İcra Kurulu Üyesi, COO ve GPC Başkanı Galip Aykaç

İcra Kurulu Üyesi ve CFO Haluk Dortluoğlu

Operasyon Komitesi Üyesi Ürfet Nacar

Operasyon Komitesi Üyesi İlkay Zengin

Operasyon Komitesi Üyesi ve GPC Üyesi Tolga Şahin

Operasyon Komitesi Üyesi Uğur Kıvrak

Operasyon Komitesi Üyesi Murat Dalgıç

Operasyon Komitesi Üyesi Faruk Öztürk

Operasyon Komitesi Üyesi Umut Baba

Satınalma Genel Müdürü ve GPC Üyesi Aynur Çolpan

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal