Bilişim Vadisi'nin Robotaksi Yarışması Dünya Genelinde Ödül Aldı

Bilişim Vadisi, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ile inovatif projeler arasında ödül kazanarak ödüllendirildi.

04.10.2024-12:28 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-12:28) Bilişim Vadisi'nin Robotaksi Yarışması Dünya Genelinde Ödül Aldı

Bilişim Vadisi'nin Robotaksi Yarışması Ödül Kazandı

Dünya Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından düzenlenen World Conference etkinliğinde, Bilişim Vadisi'nin 6 yıldır öncülüğünü üstlendiği Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, "en inovatif" proje seçilerek birincilik ödülü ile taçlandırıldı.

Ödül Töreni Nairobi'de Gerçekleşti

Nairobi, Kenya'da gerçekleşen etkinlikte, Bilişim Vadisi, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ile altın ödülün sahibi oldu. İspanya'dan La Salle Technova, "SDG's Challenges" projesi ile gümüş, Pakistan'dan National Science and Technology Park ise "Rising Stars Startup Competition" projesi ile bronz ödülü kazandı.

Temsilci Sezen Güngör Ödülü Aldı

Düzenlenen törende Bilişim Vadisi'ni temsilen Uluslararası İlişkiler Direktörü Sezen Güngör altın ödülü aldı.

İnovasyon ve Uygulanabilirlik Ön Planda

Dünya Teknoparklar Birliği'nin teknoparklar arası düzenlediği yarışmada projelerin inovatif olması, somut çıktılar üretmesi ve ulusal ile uluslararası düzeyde uygulanabilirlik taşıması kriterleri arandı.

Geleceğin Teknoloji Yetenekleri Yetişiyor

Robotaksi Binek Otonom Yarışması, katılımcıların problem çözme ve ekip çalışması becerilerini geliştirirken kariyerlerine yön verme fırsatı sunuyor. Bu sayede, Türkiye'nin teknoloji ekosistemini destekleyen genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlanıyor.

Yarışma süresince, 6 yılda toplam 20,916 başvuru yapılmış; 3,897 yarışmacı programa kabul edilmiştir. Katılımcılar, edindikleri bilgi ve beceriler ile geleceğin mobilite çözümlerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Staj ve Girişimcilik İmkanları

Yarışmalar sonunda, 162 öğrenci sektörün önde gelen firmalarında staj yapma ve işe girme fırsatı buldu. Ayrıca, girişimcilik ekosistemine dahil olmak isteyen genç yarışmacılar, Bilişim Vadisi'nde kendi girişimlerini geliştirme ve hayata geçirme olanakları buluyor.

Global Otonom Araç Teknolojilerine Katkı

Yenilikçi yaklaşımı, ulusal ve uluslararası uygulanabilirliği ile öne çıkan TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, otonom araç teknolojileri ve girişimcilik ekosisteminin global ölçekte gelişimine katkı sağlıyor.

Dünya Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından düzenlenen World Conference etkinliğinde Bilişim...

Dünya Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından düzenlenen World Conference etkinliğinde Bilişim Vadisi'nin 6 yıldır yürütücülüğünü yaptığı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, "en inovatif" proje seçilerek birincilik ödülü aldı. Düzenlenen törende altın ödülü, Bilişim Vadisi'ni temsilen Uluslararası İlişkiler Direktörü Sezen Güngör (sol 3) aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal