Bilim Kurulu Üyesi: 'Bu Hastalar Nasıl Nefes Alıyor?'

Koronavirüsün akciğerlerde çok ciddi hasarlar bıraktığını belirten Bilim Kurulu Üyesi Do. Dr. Semra Turan, hastaların akciğer tomografisini ve filmlerini inceleyerek, ‘Bu hasta acaba nasıl nefes alıyor?’ dedi.

30.11.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-17:42) Bilim Kurulu Üyesi: 'Bu Hastalar Nasıl Nefes Alıyor?'

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Turan, koronavirüsün akciğerde yarattığı tahribata dikkati çekerek, ‘Virüsün şiddeti devam ediyor. Yarattığı akciğer hasarı inanılmaz. Hastanın akciğer tomografileri ve filmlerini gördüğünüz zaman 'Bu hastalar acaba nasıl nefes alabiliyor?' diyebileceğiniz görüntüler. Bizim halkımızdan tek beklentimiz kurallara uysunlar ve yoğun bakıma ihtiyaç duyulmasın’ dedi.

‘HASTANEMİZDE YATAK SORUNU YAŞAMADIK’

Prof. Dr. Turan, Ankara Şehir Hastanesi olarak salgının başladığı günden bu yana yatak sayılarını artırarak dinamik bir süreç yaşadıklarını belirterek, ‘Her gün değişen bir sürecimiz oldu. Ve bu süreç içerisinde de yeterince yoğun bakım yatağına ve servis yatağına sahibiz. Şansımız, büyük bir mekan ve büyük bir hastane olmamız. Ankara Şehir Hastanesi Avrupa'nın da en büyük hastanelerinden biri ve o nedenle bizim yer problemimiz olmadı. Ankara Şehir Hastanesi olarak gerekli hizmeti sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz’ dedi.

‘SALGININ SÜRESİ HAKKINDA ÖNGÖRÜDE BULUNMAK ZOR’

Prof. Dr. Turan, tüm dünyada pandemi ile verilen mücadeleye dikkati çekerek, ‘Tüm dünya genelinde bu virüsün ortadan kalkması gerekiyor. Bunun için bir zaman öngörüsünde bulunmak çok kolay değil. 1918'de çıkan İspanyol gribinin ne kadar uzun sürdüğünü biliyoruz. Biz de aslında bir süre daha ne yazık ki bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. 100 yılda bir gelen salgın bizim dönemimize denk geldi. Biz de bu dönemi bu şekilde yaşamak zorundayız. Süresi hakkında bir öngörüde bulunmak çok zor’ diye konuştu.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal