Bilim insanları tarihi değiştirecek: Dinozorlardan 40 milyon yıl daha eski bir canlı keşfedildi

Bilim insanları, dinozorlardan 40 milyon yıl önce yaşayan semender benzeri bir hayvanın keşfedildiğini duyurdu. Bu keşif tarihin akışını değiştirebilir.

04.07.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 04.07.2024-11:27) Bilim insanları tarihi değiştirecek: Dinozorlardan 40 milyon yıl daha eski bir canlı keşfedildi

Dinozorlardan bile daha eski bir hayvanın varlığı onaylandı. Bilim insanları Nature dergisinde yayımlanan yeni bir araştırma, bilim dünyasına heyecan verici bir keşfi tanıttı. Yaklaşık 10 yıl önce keşfedilen ve aralarında kafatası ve omurga kemiklerinin de bulunduğu dört farklı örnekten alınan fosillerin analizi, dinozorlardan çok daha önce yaşamış bir canlının varlığını ortaya koydu. Bu semender benzeri hayvanın, "Gaiasia jennyae" olarak adlandırıldığı ve yaklaşık 280 milyon yıl yaşında olduğu tespit edildi.

280 milyon önce yaşayan hayvan

AA’da yer alan habere göre; Namibya'da bulunan bu fosillerin analizi, Gaiasia jennyae'nin bataklık ve göllerin tabanında yaşadığını gösteriyor. Bu canlının kafasının yaklaşık 60 santimetre olduğu belirtiliyor. İlginç olan, bu semender benzeri canlının ilk dinozor türlerinden yaklaşık 40 milyon yıl daha yaşlı olması.

Bilim insanları tarihi değiştirecek: Dinozorlardan 40 milyon yıl daha eski bir canlı keşfedildi

Araştırmanın yazarlarından Jason Pardo, Gaiasia'nın bu kadar eski olmasının şaşırtıcı olduğunu belirtti. Pardo, bu hayvanın "muhtemelen 40 milyon yıl önce nesli tükenmiş organizmalarla akraba" olabileceğini ifade etti. Bu keşif, Gaiasia jennyae'nin evrimsel tarihimizin derinliklerindeki yerini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal