Almanların yaptığı Bienenstich adındaki arı sokması pastası, size farklı bir deneyim yaşatacak. İçi krema dolgulu ve dışı ballı-bademli hazırlanan bu pastayı mutlaka denemek isteyeceksiniz. İşte bienenstich (arı sokması pastası) tarifi...
ARI SOKMASI PASTAS TARİFİ
Malzemeler:
Pandispanyası için:
-4 yumurta
-130 gram şeker (bir su bardağından bir parmak eksik)
-1 vanilya şekeri
-150 gram un (bir bardak un)
-Yarım paket kabartma tozu (iki tatlı kaşığı kadar)
-1 paket file badem (100 g)
Kreması için:
-1 paket vanilyalı puding
-2 kutu sıvı krema
Üstü için:
-1 kaşık tereyağ
-1 kaşık bal
Hazırlanışı:
Öncelikle oda ısısındaki yumurtalar, şeker ile birlikte en az üç dört dakika süre ile çırpılır
-Krema kıvamına geldikten sonra un, kabartma tozu ,vanilya katılıp yavaşça karıştırılır.
-Yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm kelepçeli bir kalıba kek hamurunu dökün ve üstüne file bademlerini yerleştirin.
-180 derecelik önceden ısıntılmış fırına verilir, yaklaşık 25 dakika süresince pişirilir.
-Muhakkak kontrol ederek pişirin.
-Kek piştikten sonra en az bir saat boyunca dinlendirin ve sonra ortasından kesin.
-Puding tozunu sıvı krema ile birlikte 2-3 dakika süresince çırpın ve arasına sürün.
-Üzerine bir kaşık tereyağı ile bir kaşık balı küçük bir tavanın içinde eritip fırça veya kaşık ile sürün.
-Pastanız 1 gün dolapta dinlenirse daha lezzetli olacaktır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.