Biden’dan yeni bir gaf daha: Zelenskiy’i Putin diye çağırdı

NATO Liderler Zirvesi’nde konuşma gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden, tarihe geçecek bir gafın altına imza attı. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i kürsüye ‘Başkan Putin’ sözleriyle davet etti.

12.07.2024-10:23 - (Son Güncelleme: 12.07.2024-10:23) Biden’dan yeni bir gaf daha: Zelenskiy’i Putin diye çağırdı

Yaptığı gaflarla sosyal medyada ve siyaset dünyasında gündem olan gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden, tarihe geçecek bir gafa daha imza attı. NATO Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen "Ukrayna Sözleşmesi" imza töreninde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, önemli mesajlar verdi. Biden, Ukrayna'nın özgürlüğünü ve geleceğini korumak için birlikte hareket edeceklerini vurgularken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşına karşı NATO üyelerinin birlik içinde olduğunu belirtti. Özgür ülkelerin tiran komşulardan korkmadığı bir dünya düzeni için çaba sarf ettiklerini ifade eden Biden, bu süreçte tarihi bir gaf yaptı.

"Karşınızda Başkan Putin"

AA’da yer alan habere göre; ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i sahneye davet ederken yanlışlıkla "Putin" diye seslendi. "Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin," diyen Biden, yaptığı bu gafla dikkatleri üzerine çekti. 

Biden’dan yeni bir gaf daha: Zelenskiy’i Putin diye çağırdı

Trump’ın iddiası doğru mu?

Biden'ın bu hatası, daha önce rakibi Donald Trump'la gerçekleştirdiği canlı yayın münazarasından sonra fiziksel ve zihinsel sağlığının tartışma konusu olmasını yeniden gündeme getirdi.

Bu gaf, NATO Zirvesi'nin önemli bir anında gerçekleşmiş olup, Biden'ın dikkatli olması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal