Biden’dan Netanyahu’yu kızdıracak açıklama: Artık faydadan çok zarar veriyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sert sözlerle yüklendi. Refah’ın kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Biden, Netanyahu için ‘’Artık faydadan çok zarar veriyor’’ dedi.

10.03.2024-10:22 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-17:45)

ABD merkezli MSNBC kanalında gündeme dair açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlarının sorumluluğunun ağır olduğuna vurgu yapan Biden, bu ölümlerin sadece Hamas’a bağlanamayacağını belirtti.

Bu bir kırmızı çizgidir

AA’da yer verilen habere göre; "Başbakan Binyamin Netanyahu konusundaki sert tutumunuz nedir? Bir kırmızı çizginiz var mı? Örneğin, Refah'ın işgali bir kırmızı çizgi olabilir mi?" sorusuna Biden, "Evet, bu bir kırmızı çizgidir, ancak İsrail'i terk etmeyeceğim. İsrail'in savunması halen kritik bir öneme sahip." şeklinde cevap verdi. Netanyahu'nun İsrail'e zarar verdiğini belirten Biden, Gazze'deki yüksek ölü sayısına dikkat çekerek, Netanyahu hükümetinin sivillerin hayatını koruma konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini vurguladı. 

Biden’dan Netanyahu’yu kızdıracak açıklama: Artık faydadan çok zarar veriyor

Biden, Amerikalı Müslümanların tepkisiyle ilgili olarak da "Üzgünler ve onları anlıyorum." dedi, ancak soykırıma ortak olduğu eleştirilerini reddetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal