Biden'a Bir Şok Daha: Ankette Sonuç Yüzde 72 Çıktı

ABD'de yapılan bir ankette, katılımcıların %72'si, Başkan Joe Biden'ın "başkan olarak görev yapacak zihinsel ve bilişsel sağlığa" sahip olmadığına inandığını belirtti.

01.07.2024-10:02 - (Son Güncelleme: 01.07.2024-10:02) Biden'a Bir Şok Daha: Ankette Sonuç Yüzde 72 Çıktı

1 Temmuz 2024'te yayınlanan CBS News/YouGov anketine göre, Amerikalıların %72'si Biden'ın zihinsel ve bilişsel sağlığının başkanlık görevini yürütmek için uygun olmadığını düşünüyor. Bu anket, 27 Haziran gecesi yapılan ilk canlı yayın tartışmasının ardından Biden’ın sağlık durumuyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Ankette ayrıca, Biden’ın sağlık nedeniyle başkanlık seçimlerinden çekilmesi gerektiğine inananların %46’sının Demokrat seçmenlerden oluştuğuna dikkat çekildi. Aynı ankette, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın başkanlık için gerekli zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip olup olmadığı konusunda ise %50'si "evet", %49'u "hayır" cevabını verdi.

Canlı Yayın Tartışması

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. Tartışmada Trump, rakibine karşı net bir üstünlük sağlayamasa da Biden, yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi ve program sonrası yoğun eleştiriye maruz kaldı.

Tepkiler

Demokratlar içinde Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönündeki tartışmalar alevlenirken, Temsilciler Meclisi Üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in "Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni" kullanarak Başkan Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal