Biden 9 Suçlamayı Kabul Etti! ABD Tarihinde Bir İlk Yaşanıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırdığı iddialarını kabul etti.

06.09.2024-10:57 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-10:57) Biden 9 Suçlamayı Kabul Etti! ABD Tarihinde Bir İlk Yaşanıyor

ABD Başkanı Joe Biden ve ailesi mahkeme sürecine hazırlanıyor. Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor. 

9 Suçlamayı Kabul Etti

Hunter Biden, federal vergi davasında kendisine yönlendirilen 9 suçlamanın tamamını kabul etti. 

17 Yıl Hapis Cezası Alabilir

Los Angeles Federal Mahkemesi Yargıcı Mark Scarsi, Biden'ın 17 yıla kadar hapis ve 450 bin dolara kadar para cezası alabileceğini söyledi. Mahkeme kararını 16 Aralık'ta açıklayacak.

Duruşmaya Çıkmayabilir

ABD'de hakim karşısına çıkmak istemeyen sanıkların, savcılarla anlaşarak daha düşük cezalar alabileceği bu şansın, ceza davalarında suçunu kabul etmiş sanıklara verildiği biliniyor.  Hunter Biden'ın ise bu yolla duruşmaya çıkmamasının hedeflendiği bildiriliyor.

Hunter Biden'ın mahkemeye çıkmama gerekçesi olarak Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde babasına ve Demokrat Parti'ye karşı siyasi koz olarak yer almamak için olduğu bildirildi.

Vergi Kaçırıyor

Hunter Biden için hazırlanan iddianamede 3'ü ağır olmak üzere 9 vergi suçlamasıyla yargılandığı bildirildi. Biden'ın 2017 ve 2018 yıllarında 1,4 milyon dolarlık federal vergiyi ödemediği ve hileli vergi beyannameleri vererek vergi kaçırdığı belirtiliyor.

Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor. Biden'ın daha önce ise uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunuyordu. 

ABD Kongresindeki Cumhuriyetçiler, Hunter Biden'ı babasının siyasi konumunu kullanarak yabancı iş ilişkilerinden kazanç sağlamakla, Adalet Bakanlığını da Hunter Biden hakkındaki vergi suçlarıyla ilgili incelemeleri uygunsuz şekilde yavaşlatmakla eleştiriyor.

ABD Tarihinde Bir İlk

ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın oğlu, hakkındaki suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkarak suçlu bulunmuştu.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal