Biberin Başkentinde Salça Telaşı

Türkiye'de biberin başkenti Kahramanmaraş’ta kış hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar salça üretimine odaklandı.

10.09.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-11:06) Biberin Başkentinde Salça Telaşı

Türk yemek kültürünün en önemli özelliklerinden biri olan salça, aroması ve tat için yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kahramanmaraş’taki tarlalardan toplanan biberler kamyonlara pazara getiriliyor. Ev hanımları eşleriyle birlikte pazardan aldıkları biberleri temizleyip çöplerinden ayıklayarak makinelerde çekiyor.

KAHRAMAN MARAŞ'TA SALÇALIK BİBER 2.5 LİRA
Kahramanmaraş meyve ve sebze halinde de kilosu iki buçuk liradan satılan salçalık biberlere vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. Kaliteli acı biberi tercih eden kadınlar, kışın yemeklerde kullanılmak için odun ateşinde büyük tavalarda pişirip cam kavanozlara koydukları salçaları büyük zahmet ve emekle hazırlıyor. Küf ve bakteriyi geç tutması ve tamamen ev yapımı olması yönünden sağlıklı bir besin olarak kabul edilen geleneksel ev yapımı salça, yıllardır mutfakların vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

EV KADINLARININ BİBER SALÇASI ÜRETİMİ  
Salça üretimi yapan Şengül Kopar, “Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz biberleri yine kendi üretim yerimizde hazırlayarak salça haline getirip satışa sunuyoruz" dedi.

Yakup Akkurt ise “Tarlamızda ürettiğimiz salçalık biberlerimizi Kahramanmaraş ve çevre illerine satıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ..
Modal