Fırında hem lezzetli hem de doyurucu tariflerle misafirlerinize eşsiz lezzeti tattırabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzeme listesini ve yapmanız gerekenleri aşağıda paylaştık. İşte biber çanağında kaşarlı tavuk sote tarifi…
MALZEMELER
- 500 g tavuk kalça eti (Kemiksiz)
- 1 soğan
- 2 kırmızı dolmalık biber
- 2 sarı dolmalık biber
- 2 yeşil dolmalık biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 2 sivri biber
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 1 su bardağı su
Üzeri için
- 1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
NASIL YAPILIR?
Biberleri boydan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Önceden yağladığınız tepsiye yan yana dizin. Üzerine tuzu serpiştirip yağı gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanı, sivri biberi ve domatesleri doğrayıp hazırlayın. Derin bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın. Kısık ateşte tavukları ara ara karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberlerde sotelendikten sonra domatesleri, salçayı, baharatları ekleyip 3-5 dakika pişirip ocaktan alın.
Fırında hafif közlenen biberlerin içerisine hazırladığınız bu harcı pay edin. Üzerine rende kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...